Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Poesia, música i Enric Granados per celebrar Sant Jordi a l’Auditori de Lleida

Albert Guinovart i Marta Mathéu protagonitzen un recital amb cançons i textos d’autors catalans, que il·lustra la relació del músic amb el modernisme

José Menor, pianista, interpretació, Nova York,
José Menor, en un moment de la seva interpretació al Carnegie Hall de Nova York. (Foto: Jiyang Chen)
El pianista Albert Guinovart i la soprano Marta Mathéu protagonitzen aquest divendres 22 d’abril, a les 20.30, el recital de Sant Jordi a l’Auditori Municipal Enric Granados. En aquest programa, que alternarà música i recital de poemes, els dos intèrprets faran un recorregut per l’obra d’Enric Granados i d'altres compositors catalans que es van inspirar en textos de la Renaixença i el Noucentisme entre finals del segle XIX -en plena eclosió del Modernisme- i al llarg de tot el segle XX.

El programa dedica la primera part íntegrament a l’obra d’Enric Granados, commemorant d’aquesta manera el centenari de la seva mort. Partint de l’Allegro de Concert que interpretarà Albert Guinovart al piano, es podrà escoltar una selecció de les seves Tonadillas, cançons que ja s’han fet un lloc estable en el repertori de concert. Al seu costat, es podran també escoltar obres menys freqüents, les Cançons Catalanes, en què Granados explora plenament l’estètica modernista.

La segona part estarà dedicada a d'altres compositors catalans, començant pel mateix Albert Guinovart, que interpretarà els seus Valsos poètics (a la memòria d’Enric Granados), obra escrita l’any 2011 i que el propi autor ha enregistrat per a Sony Music amb un notable èxit de públic. Una acurada selecció d’obres de Toldrà, Mompou, Lamote de Grignon i Serra completaran el recital amb unes cançons que destaquen tant per la seva música com per la qualitat dels poemes en què es basen i la pròpia Marta Mathéu anirà recitant durant el concert.

Aquesta actuació s’emmarca dins de les activitats que s’han programat per commemorar l’Any Granados, que impulsa l’Ajuntament de Lleida amb diferents activitats a l’entorn d’aquest compositor i de la qual formen part les principals institucions culturals i polítiques del país, a més de la família Granados. La commemoració s’allargarà fins a l’any 2017, ja que llavors es compliran 150 anys del naixement del músic.

José Menor és el pianista resident a l’Auditori Enric Granados de Lleida durant els dos anys de commemoracions. El passat 28 de gener, un recital seu amb Goyescas va donar el tret de sortida a les commemoracions, en el marc de les quals també ha interpretat la música de cambra del compositor i abordarà el seu Concert per a piano (29 de maig). Només aquest any 2016, l’Auditori Enric Granados ha programat onze concerts al voltant de l’obra del compositor. A més, també destaca l’actuació del passat 24 de març de José Menor al Carnegie Hall de Nova York, amb un concert dedicat a la memòria d’Enric Granados, que va perdre la vida al canal de la Mànega el 24 de març de 1916.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat