Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Crida anuncia que no assistirà a la recepció d'escriptors de la Diada de Sant Jordi

El grup municipal denuncia l'atac que pateix la llengua catalana amb "el pacte de les engrunes" entre PSC i Ciutadans

recepció, Institut d'Estudis Ilerdencs, Sant Jordi 2015
Imatge de la darrera recepció institucional a l'Institut d'Estudis Ilerdencs de Lleida amb motiu de Sant Jordi. (Foto: ACN)
La Crida-CUP ha anunciat avui que no assistirà a la recepció d'escriptors amb motiu de la celebració de la Diada de Sant Jordi, que la Paeria durà a terme el proper divendres 22 d'abril a l'Auditori Municipal Enric Granados.


El grup municipal argumenta que la Diada de Sant Jordi és la festa de la llengua i la cultura catalanes i la formació, amb aquest gest, vol denunciar l’atac que està patint la llengua "amb l’anomenat pacte de les engrunes entre el PSC i Ciutadans, que suposa una regressió de l’estatus del català i que ha desembocat en la modificació encoberta del reglament d’usos lingüístics de la Paeria", tal com han denunciat la Crida i d'altres forces de l’oposició en nombroses ocasions.

Així mateix, el grup municipal recuperarà la campanya que es va endegar als anys setanta en contra de la cooficialitat del nom Lérida-Lleida que, sota l’eslògan “El nom és LLEIDA”, van endegar diverses entitats cíviques i socials de la ciutat com ara l’Ateneu Popular de Ponent o Òmnium Cultural.  Per fer palès el seu malestar, editarà centenars de pins que repartirà entre les persones que vagin a la recepció a fi d’expressar el seu rebuig al pacte que elimina el català com a llengua preferent a la Paeria.

Durant tota la jornada de Sant Jordi, la Crida per Lleida-CUP també repartirà els pins d’aquesta campanya a paradetes al llarg del carrer Major per "convertir la Diada en un clam a favor de la llengua catalana".

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat