Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L'Aplec del Caragol es presenta a Madrid

El tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, Rafel Peris, ha assistit aquest dilluns a la XIII edició del Caragol Tour a Madrid

Caragol Tour, Rafel Peris, caragols,
El tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, Rafel Peris, ha assistit aquest dilluns a la XIII edició del Caragol Tour que s’ha dut a terme al cèntric restaurant Paradís de Madrid. (Foto: Ajuntament de Lleida)
Els caragols de Lleida han estat aquest dilluns els protagonistes a Madrid durant la XIII edició del Caragol Tour, organitzat per la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida i l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, al cèntric restaurant Paradís.


El tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, Rafel Peris, ha destacat la importància que té la gastronomia a Lleida, tant pel que fa a la qualitat del producte agroalimentari com a la restauració”. Tot agraint la tasca de la Fecoll amb aquesta iniciativa, ha afirmat que "aquesta és la promoció d'una festa i, alhora, de la nostra ciutat, que té molts atractius per oferir als seus visitants, com el seu patrimoni, la seva cultura, la seva història i el seu gran potencial enogastronòmic”.

El menú, dissenyat per professors i alumnes del centre, és ambiciós i -només en l’aperitiu- aplega set elaboracions diferents i molt innovadores de cuina del caragol que reinterpreten plats com el paté, les croquetes, la broqueta, la patata brava, la cassoleta confitada o la coca de recapte. Els entrants, com a aparador de la cuina més tradicional, inclouen caragols a la llauna i a la cassola. Els plats principals incorporen el caragol a plats com els cigrons amb bacallà o la galta de porc, amb favetes i cremós de patata. Per acabar, textures de fruita de Lleida, financier de préssec, cassoleta de peres al vi i roques de xocolata i pistatxos.

La Fecoll va crear fa tretze anys aquesta gira promocional de l'Aplec del Caragol amb l’objectiu de portar Lleida i la seva gastronomia arreu. Aquesta promoció de l'Aplec compta amb el suport d’institucions –Ajuntament, Diputació i Generalitat, a més dels dos patronats de turisme (Turisme de Lleida i Ara Lleida)–, i diferents patrocinadors i entitats, com la Federació d’Hostaleria i Turisme de Lleida.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fem escola

Se7opinions

Publicitat
Publicitat