Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Agricultura permetrà estalviar uns 100.000 euros anuals als regants del canal Algerri-Balaguer

El pla inclou en la proposta de pressupostos les obres del darrer tram d'aquest canal que si s'aproven podrien començar aquest 2016

Meritxell Serret, consellera d'Agricultura, regants, canal Algerri-Balaguer,
La consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, conversant amb els regants del canal Algerri-Balaguer davant d'una bassa de reg. (Foto: ACN)
La consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, ha presentat aquest divendres a la tarda a la junta de la comunitat de regants del canal Algerri-Balaguer, a la Noguera, un projecte de millora de l'eficiència i l'estalvi energètic per a l'optimització de la factura elèctrica de les instal·lacions de regadiu que permetria estalviar uns 100.000 euros anuals. Serret ha explicat que es tracta de veure de quina manera es poden ''fer estalvis de potencia contractada'', com també en les ''automatitzacions perquè les connexions es facin en els moments més òptims''. La titular d'Agricultura també ha anunciat que el Departament ha inclòs en la proposta de pressupostos les obres del darrer tram d'aquest canal, que si finalment s'aproven es podrien començar aquest 2016.

La proposa és fruit de la petició que la comunitat de regants va fer a l'Oficina del Regant de Tàrrega per valorar l'optimització de la contractació elèctrica. Arran d'aquesta sol·licitud, Infraestrucutres.cat, empresa pública del Govern, va realitzar un estudi detallat analitzant les potències màximes registrades, els consums d'energia reactiva i les penalitzacions per excessos de potència, elements imprescindibles per poder realitzar una optimització de la contractació elèctrica.

Amb totes aquestes dades, s'han simulat les facturacions anuals per cada punt de bombament d'aquesta instal·lació i s'ha obtingut una informació inicial a partir de la qual s'han proposat millores en cadascuna de les estacions d'impulsió del canal, que un cop aplicades podrien suposar un gran estalvi en el resultat final de la factura elèctrica d'aquesta comunitat de regants.

La mesura respon al pla d'actuació previst pel Departament per garantir el futur dels regadius: prioritzar la modernització dels regadius existents i consolidar, amb criteris ''d'eficiència i sostenibilitat'', els ja programats.

D'altra banda, Serret també ha parlat amb els regants del canal Algerri-Balaguer de les obres del darrer tram, el que està més proper a Balaguer, que encara estan pendents d'execució. Segons la consellera, la proposta de pressupostos del Departament inclou aquestes obres per tal de ''prioritzar-les i poder-les iniciar aquest 2016''. No obstant això, Serret ha volgut ser ''honesta'' amb els regants i els ha traslladat que aquesta possibilitat només serà una realitat si finalment s'acaben aprovant al Parlament els comptes del Govern.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat