Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El sector dels esports d'aventura espera augmentar un 5% els 650.000 serveis registrats la passada temporada

La Diputació de Lleida invertirà uns 50.000 euros anuals en la neteja de la Noguera Pallaresa durant cinc anys

Diputació de Lleida, Joan Reñé, Rialp, Cims del Pallars,
Imatge de foto de família de la visita que el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, al parc d'aventura Cims del Pallars de Rialp. (Foto: ACN)
Les previsions de les empreses d'esports d'aventura de Lleida són bones de cara a aquesta temporada i esperen superar els serveis registrats la temporada anterior i sobrepassar la xifra dels 650.000. A la demarcació de Lleida hi ha 224 empreses que es dediquen a aquest sector i generen uns 2.000 llocs de treball. L'impacte econòmic del sector és d'uns 90 milions d'euros i 28 milions directes. El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha destacat la importància d'aquest sector durant la presentació de la temporada que s'ha fet a Llavorsí i ha aprofitat per anunciar una aportació anual, durant un període de cinc anys, d'entre 30.000 i 50.000 euros per la neteja i manteniment de la Noguera Pallaresa. L'objectiu d'aquesta actuació és mantenir el riu amb les màximes garanties de seguretat.

Durant el 2015 les empreses van realitzar 646.000 serveis de turisme actiu, un 4% més que l'any anterior. Les empreses van fer uns 320.000 serveis d'activitats terrestres (un 3,2% més), 312.000 serveis d'activitats d'aigua (un augment del 2,3%) i uns 14.000 d'aèries (un 40% més).

El 49,5% dels serveis contractats van estar relacionats amb els esports de terra; el 48,3%, amb els d'aigua, i el 2,2% restant, amb els d'aire. El ràfting segueix sent el producte estrella de les modalitats d'aigua, representant gairebé la meitat de tots els serveis que es fan al riu o als barrancs.

Pel que fa al client de les empreses, és bàsicament català (un 70%). Un 16,8% prové de l'Estat espanyol i el 13,2 restant, del mercat estranger. En aquest mercat és on el sector vol incidir, donat que creu que pot augmentar molt més encara.

Llàtzer Sibís, president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, ha celebrat la notícia que els instituts de Sort, la Pobla de Segur i la Seu d'Urgell impartiran la formació de tècnic esportiu en la modalitat de piragüisme. Sibís ha dit que és molt important per al territori que la formació que s'imparteix al territori tingui una relació directa amb la demanda de llocs de treball.

Florido Dolcet, president de l'Associació d'empreses d'esports d'aventura del Pallars Sobirà, ha recordat que el sector aquest any celebra els trenta anys del primer descens de ràfting a la Noguera Pallaresa. Dolcet ha dit que ha plogut molt des d'aleshores i ha reconegut que la comarca ha estat capaç de passar al davant de la veïna França pel que fa a infraestructures relacionades amb aquest esport. Dolcet ha destacat l'arrelament de molts joves que es dediquen a aquest esport al territori.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat