Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L'Associació Antisida de Lleida oferirà la prova del VIH a poblacions vulnerables

El projecte està finançat per la Comissió Europea amb l'objectiu de millorar el rendiment dels programes de cribratge

Associació Antisida de Lleida, sida, proves, jove, detecció,
Una representant de l'Associació Antisida de Lleida, informant un jove sobre la prova de detecció del VIH. (Foto: ACN)
L'Associació Antisida de Lleida participa en el projecte europeu Euro HIV EDAT, finançat per la Comissió Europea amb l'objectiu d'oferir la prova del VIH en programes d'apropament al carrer adreçats a poblacions vulnerables (treballadors/es sexuals, homes que tenen sexe amb homes i persones immigrants), mitjançant la recollida d'una mostra de saliva. Amb aquesta intervenció es pretén arribar a persones amb alt risc d'infecció allunyades dels circuits de prevenció i assistència habituals. La novetat d'aquesta intervenció és que els participants podran consultar el resultat de la seva prova a un lloc web segur a través d'internet. A Catalunya, les ONGs Stop Sida i Àmbit Prevenció també participen en el projecte, coordinat pel CEEISCAT en col·laboració amb l'Institut de Medicina Tropical d'Anvers, a Bèlgica.

El projecte Euro HIV EDAT compta amb el doble propòsit de generar coneixement operatiu per millorar el rendiment dels programes de cribratge comunitari i introduir les noves tecnologies en la millora el diagnòstic i tractament precoç del VIH. En el projecte -liderat pel Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya (CEEISCAT)-Agència de Salut Pública de Catalunya- hi participen tretze socis de vuit països europeus (l'Estat espanyol, França, Portugal, Alemanya, Bèlgica, Dinamarca, Eslovènia i Romania) i catorze països col·laboradors (l'Estat espanyol, Gran Bretanya, Itàlia, Països Baixos, Portugal, Letònia, Lituània, Estònia, Sèrbia, Grècia, Bèlgica, Noruega, Polònia i Croàcia) i tindrà una durada de tres anys. L'Associació Antisida de Lleida ha realitzat ja una primera prospecció pels diferents locals i el mes d'abril s'iniciarà el projecte. 

La novetat d'aquesta intervenció és que els participants podran consultar el resultat de la seva prova a un lloc web segur a través d'Internet. Una vegada el resultat de la prova estigui disponible, els participants rebran un correu electrònic amb el corresponent enllaç, al qual caldrà accedir amb una contrasenya personal. Aquest web inclourà també missatges preventius i de promoció de la salut sexual, així com llocs de derivació en cas de que el usuari precisi informació addicional o hagi de confirmar els seus resultats amb una prova estàndard. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Les nostres arrels

Publicitat
Publicitat