Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El jutjat tramita el recurs de l'oposició contra el procés d'adjudicació dels estudis comercials de Lleida

Es denuncia que es van fer quatre estudis de menys de 18.000 euros per evitar la publicitat i lliure concurrència a que obliga la llei

Àngel Ros, Montse Mínguez, La Paeria,
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, parlant amb la regidora d'Hisenda, Montse Mínguez, abans de començar el Ple de la Paeria de Lleida. (Foto: Arxiu)
El Jutjat contenciós administratiu número 1 de Lleida ha admès a tràmit el recurs interposat pels grups municipals d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem, Convergència i Unió i la Crida per Lleida-CUP contra el procés d’adjudicació dels quatre estudis comercials encarregats per l’equip de govern de la Paeria. El jutjat ha obert un període d’al·legacions de deu dies abans de decidir si pren mesures cautelars. Cal recordar que, juntament amb el recurs, els tres grups van demanar la paralització dels estudis i de tot allò que se’n derivi. El president d’ERC-Avancem, Carles Vega, ha subratllat que l’admissió a tràmit “demostra que hi ha indicis de que l’equip de govern no ha fet les coses bé”.

El recurs es va interposar perquè el procediment d’adjudicació vulnera, a parer dels demandants, la Llei de contractes del sector públic i el cartipàs municipal. En concret, es denuncia que l’estudi es va desglossar en quatre parts de menys de 18.000 euros per evitar la publicitat i lliure concurrència a què obliga la llei quan el pressupost de licitació supera els 60.000 euros. A més, dos dels tres concursants són la mateixa persona jurídica –la UdL .

Des d’ERC s’afegeix que el govern municipal tampoc no va demanar tres pressupostos ni va fer un informe justificatiu per a despeses superior a 3.000 euros, tal com especifica el cartipàs municipal.

Pel que fa a les conclusions dels estudis comercials presentades aquest dimarts, Vega ha considerat que es tracta d’un estudi parcial i que “no tenia sentit l’esquarterament en quatre parts”. Per tant, ha afegit, “no és un estudi vàlid”.

A més, ha alertat que durant la presentació “s’ha reconegut que els estudis no estan acabats, segurament precipitats pel recurs al contenciós administratiu”.

Finalment, ha puntualitzat que només s’ha valorat l’oferta i la demanda i que falten elements com l’impacte socioeconòmic i l’ambiental per conèixer com afectaria la implantació de noves superfícies comercials a la ciutat.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat