Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Troben quatre esquelets a Guissona durant les obres d'un carrer

Es procedirà a l'estudi antropològic de les reste,s que podrien datar-se en l'època tardoantiga entre els segles IV i V dC

arqueòlegs, esquelet, Guissona,
Imatge dels arqueòlegs realitzant les tasques de seguiment i control d'un dels esquelets. (Foto: Ajuntament de Guissona)
El passat dilluns es van iniciar les obres de repavimentació i restitució dels serveis bàsics del carrer Bisbal de Guissona, lloc on s'han trobat quatre esquelets, presumptament, de l'epoca tardoantiga. Aquest carrer està inclòs dins de l’espai declarat Bé Cultural d’Interès Nacional en trobar-se dins del perímetre de l’antiga ciutat romana de Iesso. 


En el transcurs dels treballs, un equip d’arqueòlegs han realitzat les tasques de seguiment i control i han pogut documentar dos enterraments complets i dos de parcials, coberts amb lloses de pedra, excavats als nivells naturals de la zona.
 
Els tècnics creuen que aquests esquelets podrien datar-se en època tardoantiga (del segle IV al V dC). Tot i això, pròximament es realitzarà l’estudi del Carboni 14 per precisar la seva datació.

Un cop extrets del lloc on s’han trobat es procedirà també a l’estudi antropològic per conèixer l’edat, el sexe i les possibles malalties sofertes durant la seva vida.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat