Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Fira de Formació i Treball acollirà 25 disciplines formatives i 21 empreses

La desena edició del certamen tindrà lloc del 14 al 16 d'abril al pavelló 4 de Fira de Lleida

Fira de Formació Professional i Treball, autoritats, presentació, cartell,
Diferents autoritats durant la presentació de la 10a Fira de Formació i Treball F&T, celebrada a la Llotja de Lleida. (Foto: Ajuntament de Lleida)
La desena edició de la Fira de Formació i Treball F&T, saló que se celebrarà del 14 al 16 d'abril al pavelló 4 de Fira de Lleida, comptarà amb la participació de 21 empreses i entitats i tindrà 25 famílies de formació o disciplines representades. El saló ocuparà una superfície bruta d'exposició de 4.000 metres quadrats i acollirà 50 activitats professionals com ara conferències, tallers, demostracions i d'altres iniciatives relacionades amb la formació. Una de les novetats d'aquesta edició serà la primera jornada conjunta d'innovació i emprenedoria a Catalunya, organitzada pels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, amb la col·laboració de les xarxes d'Innova FP i la Xarxa d'Emprenedoria de Catalunya. La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, serà l'encarregada d'inaugurar el certamen.

Al saló es facilitarà informació sobre la nova oferta formativa que només es desenvolupa a les comarques lleidatanes, com és el cas de Piragüisme d'Aigües Braves, Escultura Aplicada a l'Espectacle i Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal. A més, s'incorporen noves formacions superiors i cursos especialitzats com ara la formació universitària, màsters i postgraus, amb la presència de la Universitat de Lleida i la Universitat Rovira i Virgili. Cal remarcar la presència d'acadèmies d'idiomes, de música i entitats on es presentaran les opcions de formació per a joves, cursos a l'estranger, formació continuada i per a adults. 

Destaquen també les demostracions, les activitats i les actuacions als estands de les famílies de formació i les entitats participants, amb la presència de professors i alumnes. En aquest sentit, els visitants podran gaudir del funcionament d'una impressora 3D, retoc d'imatge, malabars de baristes, elaboració de pastisseria i rebosteria, maquillatge i perruqueria, entre d'altres propostes formatives. Els alumnes de la família professional de comerç i màrqueting dinamitzaran la fira a través de Facebook, Twitter i Instagram i assessoraran els assistents sobre el funcionament de les xarxes socials.

Pel que fa a les conferències, destaquen les que impartiran la jove youtuber Belena Gaynor titulada "Com podem sobreviure els millennials?" i el director d'Organització i Desenvolupament de Persones a Schibsted Spain, Jaume Gurt, sobre "El camí per trobar feina".

Durant la presentació de la Fira F&T, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha afirmat que aquest "és el saló més important que se celebra a Fira de Lleida relacionat amb la joventut i la competitivitat empresarial". Ros ha afegit que en els darrers deu anys els estudis de formació professional han fet "un salt molt important", en bona part "gràcies a l'FP dual i als projectes internacionals, que l'han convertit en una formació de primeríssim nivell i amb unes sortides laborals molt atractives". 

El president de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan Simó, també ha destacat la importància de l'FP dual, perquè "facilita que els joves tinguin més sortides laborals i que els empresaris comptin amb més nois i noies preparats". Enric Mir, vicepresident de la Diputació de Lleida, ha assegurat que els empresaris del territori "cada vegada demanen més professionals amb estudis de formació professional" i ha reclamat més implicació de les administracions, del sector privat i de les famílies en l'aposta per l'FP. 

Per la seva banda, el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, ha informat que la Generalitat tindrà 30 estands –de les 25 famílies professionals i els propis de l'administració catalana– i mobilitzarà uns 200 professors. Cullerés també ha destacat que durant els tres dies es duran a terme nombroses accions entre l'alumnat que visiti la fira, com ara l'elaboració de microvídeos, demostracions de maquillatge i perruqueria, visites guiades al recinte i pràctiques amb maquinària pesada, entre d'altres. 

La inauguració del saló tindrà lloc dijous al matí i serà presidida per la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz. A més, el divendres visitarà el certamen la consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa. El saló de Formació i Treball F&T està organitzat per l'Ajuntament de Lleida, Fira de Lleida i la Generalitat, amb el suport de GlobaLleida. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat