Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Les estacions d'esquí de Lleida tanquen la millor temporada dels darrers set anys

S'han venut 1,27 milions de forfets, un 9,5% més que l'any passat

Port Ainé, esquí, esquiadors, cinta
Un grup d'esquiadors, pujant per la cinta a l'estació d'esquí de Port Ainé. (Foto: ACN)
Les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida han tancat la temporada amb 1.272.000 forfets venuts, un 9,5% més que l'any passat. Segons el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, ha estat la millor de les darreres set campanyes i s'ha superat l'objectiu marcat a l'inici de temporada de vendre 1.225.000 forfets. Les dades encara són provisionals a l'espera del recompte final de les estacions d'Espot i Port Ainé, que han estat les últimes a tancar les instal·lacions aquest diumenge.

El Patronat de Turisme destaca que, tot i el començament complicat per les altes temperatures i la manca inicial de neu, la temporada de neu 2015-16 a les estacions hivernals del Pirineu de Lleida ha estat molt positiva. La xifra d'1.272.000 supera àmpliament la mitjana de forfets venuts a les estacions lleidatanes (1.178.771) en les darreres deu temporades. El nombre de forfets venuts aquesta campanya representa el millor resultat de les darreres set temporades

Baqueira Beret ha tornat a ser l'estació que ha rebut més esquiadors i ha venut 888.773 forfets, un increment del 10,7% respecte a la campanya passada. El complex aranès va finalitzar la temporada el diumenge 3 d'abril amb resultats "molt positius", segons la direcció del complex, amb un balanç de 128 dies en funcionament i 888.773 esquiadors.

Cal remarcar que aquesta temporada l'estació ha arribat als 150 km de pistes i cinc itineraris. Baqueira Beret ha passat en dos anys dels 120 km de la temporada 2013-14 als 155 km de la present, factor clau que ha permès un increment del 13% d'esquiadors respecte a la temporada passada i un 16% respecte a la de fa dos anys.

Boí Taüll Resort ha despatxat 119.500 forfets, la qual cosa representa un increment del 8% (9.500 forfets) respecte a la temporada anterior. Els responsables de l'estació han incidit en els bons resultats finals de la campanya, ja que "el que es preveia com una temporada complexa s'ha pogut remuntar, aconseguint així uns dels millors resultats de les darreres temporades, gràcies, en part, a l'excel·lent Setmana Santa i al fet de no haver de competir amb destinacions de platja".

Les dues estacions del Pallars gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (Espot i Port Ainé) han rebut un nombre estimat de 180.000 esquiadors a falta de tenir les dades definitives, un 11,% més (18.000 esquiadors) que el 2014-15.

Quant a la resta d'estacions d'alpí, Port del Comte ha venut 49.000 forfets, un 5,8% menys (3.000 forfets) en relació amb la temporada anterior. L'estació del Solsonès, però, ha finalitzat la campanya amb un bon "regust", ja que en les darreres setmanes ha rebut alguna nevada abundant que li ha permès obrir —per exemple, durant Setmana Santa— tota l'estació, Estivella inclosa.

Tavascan, 116 dies oberta als esquiadors, ha viscut una magnífica campanya i ha expedit uns 10.000 forfets (7.000 d'alpí i 3.000 de nòrdic), el doble que la temporada anterior, un rècord absolut en la història de l'estació.

Pel que fa al conjunt de les estacions de nòrdic del Pirineu de Lleida, el nombre de forfets venuts se situa en 28.700, incloent-hi els 3.000 de Tavascan. El conjunt d'estacions de nòrdic també fa una valoració general positiva malgrat un lleuger descens d'esquiadors (un 3% menys) respecte a la temporada anterior. Cal considerar que la campanya d'enguany ha estat complicada per l'arribada tardana de la neu i les altes temperatures, que han provocat obertures i tancaments intermitents de les estacions. La mitjana de dies que han estat obertes les estacions de nòrdic ha estat de 63.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat