Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El PP de Lleida refusa que el Palau de Vidre dels Camps Elisis segueixi fent de mesquita

Els populars presentaran una proposta de resolució perquè es cancel·li el contracte amb la comunitat musulmana

musulmans, resar, Palau de Vidre
Els fidels resen al Palau de Vidre de Lleida. (Foto: ACN)
El grup municipal del PP presentarà, en la propera Comissió de Polítiques de la Gestió i Promoció de la Ciutat, una proposta de resolució perquè l'Ajuntament de Lleida cancel·li el contracte d'ús del Palau de Vidre amb la comunitat musulmana i, així, deixi de fer de mesquita. El regidor i portaveu popular, Joan Vilella, considera que com a equipament municipal que és el Palau es pot llogar per a actes puntuals com el ramadà o qualsevol altre, però afegeix que ''no és correcte ni adequat que s'utilitzi cada dia un equipament públic per a actes religiosos encara que sigui pagant un lloguer''. Segons Vilella, aquesta petició la comparteixen ''una gran majoria'' dels veïns del barri de Cappont i així els ho han transmès.

El portaveu de PP ha censurat ''la passivitat i el desinterès de la comunitat musulmana del carrer del Nord, que ha disposat de quatre anys per buscar un nou local i encara no ho ha fet''. Per això, considera que ja és hora que el col·lectiu ''s'esforci i busqui un lloc més adequat i definitiu per resar''.

En aquest sentit, Vilella ha posat com a exemple i ha recordat que l'església ortodoxa romanesa de Lleida va adquirir un local al passeig de Ronda (l'antiga comissaria de la policia de l'Estat), on la comunitat està ubicant el seu temple per poder celebrar els actes religiosos.

Finalment, Vilella lamenta que aquesta ''solució provisional'', a la qual sempre es refereix l'equip de govern de la Paeria quan fa referència al lloguer del Palau de Vidre com a mesquita, s'hagi enquistat en el temps i, ''després de quatre anys, encara s'estigui com el primer dia i sense que es prevegi, a curt termini, una solució definitiva a aquesta situació''. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat