Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La CUP exigeix explicacions a Àngel Ros per les retribucions que va cobrar de la Caixa com a assessor

En vuit anys hauria ingressat 207.000 euros, una xifra que des de la Paeria afirmen que no s'ajusta a la realitat

CaixaBank, Caixa de Pensions, entitat bancària
A la imatge, l'edifici central de CaixaBank a Barcelona. (Foto: laCaixa)
La Candidatura d'Unitat Popular de Lleida (CUP) va demanar ahir, a través d'un comunicat, explicacions a l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, sobre la retribució de 207.000 euros que hauria cobrat en concepte de dietes i primes d’assegurança de la Caixa de Pensions entre els anys 2005 i 2012. Aquestes dades s'extreuen dels comptes anuals que l'entitat, ara CaixaBank, té disponibles al seu web. En concret, el portal detalla que el paer en cap va rebre 173.000 euros per assistir a reunions de la comissió de control de l’entitat i 34.000 euros més en concepte de primes d’assegurança. Per la seva banda, des de la Paeria afirmen que no són unes xifres reals, perquè no s'han descomptat els impostos, declarats a Hisenda: "En aquests anys el paer en cap va ingressar menys de 100.000 euros".  A més, remarquen que el càrrec de Ros va ser aprovat pel Ple de l'Ajuntament i que les retribucions, públiques, "van ser autoritzades tant per la Generalitat com pel Banc d'Espanya".


La CUP considera que "no és ètic" que, durant els anys més durs de la crisi, l’alcalde hagi ingressat unes sumes tan altes de diners, mentre "moltes famílies patien problemes econòmics i s’aplicaven retallades en els serveis públics municipals". La formació denuncia que el paer en cap ja té "una de les retribucions més altes de Catalunya com a alcalde" i considera "injustificable" que, a més, hagi ingressat un global de 207.000 euros en concepte de dietes i primes com a conseller d’una entitat bancària. 

La militant de la CUP de Lleida, Esther Sancho, assegura que “l’acumulació de càrrecs, el cobrament de dietes a entitats bancàries i la manca de transparència formen part d’una dinàmica pròpia de la vella política, que xoca frontalment amb les necessitats i les demandes de la societat lleidatana”. 

En el comunicat demanen al paer en cap que especifiqui quina ha estat la seva tasca com a conseller i membre de la comissió de control de l'entitat i com justifica la percepció d'aquests ingressos per assistir a les reunions. En resposta, des de la Paeria afirmen que l'alcalde duia a terme les funcions pròpies de secretari de la comissió de control de l'entitat, entre d'altres, per tal que "es regulessin els deutes hipotecaris per solucionar els desnonaments". Finalment, des del govern municipal remarquen que s'està qüestionant una entitat bancària que no ha estat intervinguda ni involucrada en escàndols per mala gestió i que "funciona bé".

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat