Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Borràs presenta als ajuntaments de Lleida els fons FEDER, dotats amb 45 milions d'euros

Recorda també l'obligació dels ajuntaments de presentar la informació sobre els seus comptes a Hisenda

Meritxell Borràs, Àngel Ros, Ramon Farré,
La consellera de Governació, Meritxell Borràs, amb l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, i el secretari d'Administracions Locals, Joaquim Ferrer. (Foto: ACN)
La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha animat aquest dimarts els ajuntaments i els consells comarcals de les terres de Lleida a aprofitar l'oportunitat que suposa la nova convocatòria del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) per al període 2014-2020, dotada amb 45 milions d'euros per tot Catalunya i que possibilitarà el cofinançament de projectes d'eficiència energètica i la protecció del patrimoni natural amb vinculació turística. Borràs ha instat els ens locals lleidatans a presentar a aquesta convocatòria projectes "sòlids i engrescadors" que ajudin a desenvolupar i transformar els municipis i augmentar el benestar dels ciutadans que hi viuen.

La consellera de Governació ha participat aquesta tarda a la Delegació del Govern a Lleida en la cloenda de la jornada tècnica sobre les línies estratègiques i de participació en la nova convocatòria del FEDER adreçada als responsables dels ens locals de les terres de Lleida. Borràs ha instat ajuntaments i consells comarcals lleidatans a presentar-hi projectes "sòlids i engrescadors" amb l'objectiu que puguin estar entre els seleccionats per ser cofinançats amb fons europeus. 

També ha participat en la jornada el secretari d'Administracions Locals, Joaquim Ferrer, qui ha remarcat la importància d'aquesta convocatòria, ja que ofereix "oportunitats i possibilitats per poder posar recursos al món local". En aquest sentit, Borràs ha recordat que no es podrà treure una nova convocatòria del PUOSC per falta de recursos, fet del qual n'ha culpat a "la situació d'ofec premeditat del Govern espanyol".

Ferrer també ha destacat la necessitat que els projectes que es presentin "estiguin ben travats perquè puguin tirar endavant i de manera complerta" i ha defensat la importància que aquells projectes seleccionats acabin tirant endavant perquè no es perdin els ajuts. Per la seva banda, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha exposat les necessitats de finançament que tenen actualment els ajuntaments i, per això, ha destacat la importància de poder concórrer a ajuts del FEDER. 

La sessió d'aquest dimarts a Lleida clou el cicle de presentacions que el Departament de Governació ha estat duent a terme arreu del territori per donar a conèixer la convocatòria dels eixos 4 i 6 del FEDER després de les jornades informatives celebrades a Tarragona, Terres de l'Ebre, Barcelona, Alt Pirineu i Aran, Barcelona, Comarques Centrals i Girona. 

Borràs recorda l'obligació dels ajuntaments de presentar la informació sobre els seus comptes a Hisenda 

Borràs ha deixat clar que els ajuntaments "estan obligats" a facilitar informacions sobre les seves despeses i accions com ara la liquidació del pressupost. Tot i això, ha reconegut la dificultat que tenen sobretot aquells consistoris més petits per poder presentar aquesta documentació. Així ho ha dit després que el Ministeri d'Hisenda hagi anunciat que retindrà el fons de la participació en els impostos de l'Estat d'aquest mes a divuit ajuntaments catalans per no haver facilitat al Govern espanyol les dades necessàries per al tancament de l'exercici de 2014.

Només un 8,9% dels lleidatans residents a l'estranger va votar el 27-S

Aprofitant la visita a Lleida, Meritxell Borràs ha explicat que en les darreres eleccions del Parlament del 27-S només van votar un 8,9% dels lleidatans inscrits en el registre de catalans i residents a l'exterior. En concret, dels 14.623 lleidatans residents a l'exterior van sol·licitar poder votar un total de 1.676, dels quals 1.313 van acabar votant finalment, ja sigui per les traves del Govern espanyol o per altres motius. Per tal d'incrementar aquest percentatge, el Govern ha anunciat aquest dimarts que presentarà en tres mesos un pla d'acció per implementar el vot electrònic dels catalans residents a l'estranger amb l'objectiu que es pugui aplicar en les pròximes eleccions al Parlament. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat