Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Govern subvenciona amb 100.000 euros l’ampliació de la seu de Down Lleida

Les obres permetran ampliar les zones d’atenció als usuaris i millorar els espais dels professionals de l’entitat

Down Lleida, visita, obres,
Les autoritats han visitat les obres d'ampliació del local de l'Associació Síndrome de Down al Secà de Sant Pere. (Foto: Down Lleida)
La presidenta de Down Lleida, Pilar Sanjuán, juntament amb usuaris i familiars de l’entitat, així com representants de les institucions locals, han participat aquesta tarda en l’acte oficial d’inici de les obres de reforma i ampliació de l’actual seu de Down Lleida, situada a la plaça de Sant Pere de Lleida. 

Les obres, que ja van començar el passat mes de febrer i que es preveuen finalitzar al llarg de l’estiu, permetran ampliar l’actual superfície d’uns 100 metres quadrats a una superfície de gairebé 400 metres. L’ampliació farà possible millorar les condicions d’atenció als usuaris i a les seves famílies i millorar els espais dels professionals de l’entitat per seguir oferint els serveis de suport educatiu, integració laboral i vida independent, entre d’altres.
 
Les obres d’ampliació de Down Lleida, pressupostades en 157.000 euros, compten amb una subvenció de 100.000 euros (63,69% del cost de les obres) del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat a través del programa del 0,7% anual de l’IRPF que l’Estat destina a programes d’interès general d’entitats sense ànim de lucre perquè puguin dur a terme actuacions de millora social.
 
Aquesta partida de 100.000 euros s’inclou dins de la subvenció d'1.503.800 euros que el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat va concedir l’any passat a Down Espanya a càrrec del programa IRPF i que, posteriorment, l’entitat distribueix entre les seves 86 entitats de caire provincial. D’aquests 1,5 milions concedits l’any 2015 a l’entitat, 957.300 s’inclouen en el programa de suport a les famílies de persones amb Síndrome de Down, 156.500 a programes d’integració laboral, 150.000 a programes destinats a promocionar l’autonomia i vida independent i 240.000 euros a programes d’inversió per millorar les infraestructures, espais i equipaments de les entitats. En aquest darrer capítol, el Ministeri ha inclòs les obres d’ampliació de Down Lleida.
 
Down Espanya també va rebre l’any 2015 d'altres subvencions ministerials. La Direcció General de Polítiques de Suport a la Discapacitat del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat els va concedir 129.000 euros, mentre que per actuacions de turisme i termalisme adreçades a persones amb discapacitat van rebre 83.000 euros. El Ministeri d’Educació, Cultura i Esports va subvencionar l’entitat amb 10.000 euros per dur a terme actuacions de promoció de la lectura.
 
L’Associació Lleidatana Síndrome de Down  va ser constituïda l’abril de 1995 com a entitat sense ànim de lucre per part d’un grup de famílies amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb síndrome de Down i ajudar-les a integrar-se de forma activa dins de la societat. L’entitat, que l’any passat va celebrar el seu 20è aniversari, té actualment 106 famílies sòcies. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat