Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Aqualia renova l'acord per analitzar l'aigua potable de més de 200 municipis de Lleida

L'objectiu és que l'aigua de les xarxes de subministrament arribi als ciutadans en les condicions sanitàries exigides per la normativa vigent

Aqualia, aigua potable, anàlisis,
Imatge de les instal·lacions d'AqualiaLAB de Lleida. (Foto: Aqualia)
Aqualia i la Diputació de Lleida han renovat l'acord de col·laboració per a l'anàlisi de mostres d'aigües de consum humà i per a usos lúdics dels ajuntaments lleidatans que així ho sol·licitin. 

La Diputació lleidatana dóna aquest servei a més de 200 consistoris de la demarcació a través de la Unitat d'Aigües, que s'encarrega de tots els tràmits necessaris per garantir que l'aigua potable de les xarxes de subministrament arribi als ciutadans en les condicions sanitàries exigides per la normativa vigent. En el marc d'aquest conveni, Aqualia s'ocupa de les anàlisis de l'aigua de les xarxes d'abastament i dels centres esportius que li derivi la Diputació de Lleida.

Aquestes anàlisis es realitzen al laboratori AqualiaLAB de Lleida, on es controlen els paràmetres i tipus d'anàlisis contemplades en la legislació vigent. Per això, es fan anàlisis de control i anàlisis completes, a la sortida d'ETAPs o dipòsits de capçalera, a la sortida dels dipòsits de regulació i de distribució i a la xarxa de distribució. També es porten a terme anàlisis en l'aixeta del consumidor i de l'aigua bruta, a més de les d'aigua de piscines d'ús públic. A més, l'empresa també s'encarrega de facilitar les eines necessàries per la càrrega de la informació analítica al Sistema d'Informació Nacional d'Aigües de Consum (SINAC).

Totes les anàlisis realitzades en les diferents àrees del laboratori tenen implantat un sistema de control de qualitat, emparat per les certificacions UNE-EN ISO 9001:2015 i UNE-EN ISO 14001:2004 que posseeix Aqualia, i presenta l'acreditació per la norma UNE-EN ISO/IEC 17025:2005, que demostra la solvència tècnica. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat