Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Universitat de Lleida es posiciona en contra l'acord entre la UE i Turquia sobre refugiats

El Consell de Govern de la UdL aprova les primeres tres places de professorat de Veterinària

Rectorat, Universitat de Lleida
Imatge de l'entrada a l'edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida. (Foto: Judit Gómez)
El Consell de Govern de la Universitat de Lleida (UdL) ha aprovat aquest dimecres per assentiment un manifest de rebuig contra l'acord entre la UE i Turquia sobre refugiats en considerar-lo un "frau de llei", a proposta de l'Oficina de Desenvolupament i Cooperació i la comissionada de la UdL per les persones refugiades, Núria Camps. El manifest considera que la declaració "consolida una Europa-fortalesa que es mostra insensible davant del patiment de les persones que arrisquen les seves vides fugint dels horrors de la guerra, tot allunyant la UE dels seus valors fundacionals i contravenint de forma flagrant els principis basals enunciats en els seus tractats constitutius". Altrament, el Consell de Govern ha donat llum verd a les tres primeres places de professorat per als estudis de Veterinària, segons informa la UdL.

Per la UdL, l'acord entre la UE i Turquia representa un "frau de llei", resultat d'un exercici de recargolament del dret fins acomodar-lo a la intencionalitat política subjacent". El manifest afegeix que l'acord "és el resultat d'una gestió ineficaç dels fluxos migratoris derivats d'una crisi humanitària per part de la Unió Europea", "planteja seriosos interrogants sobre la seva viabilitat" i "incorre en omissions clamoroses com ara no aclarir com quedaran les persones arribades abans de l'acord o com tractarà Turquia els refugiats kurds".

Finalment, el text aprovat expressa el condol per totes les víctimes que han perdut la vida buscant refugi, ofereix la col·laboració de la UdL per a l'acolliment de persones refugiades i l'accés als estudis superiors dels que siguin estudiants universitaris i exigeix a la UE i els seus estats que actuïn "d'acord amb el més estricte respecte als Drets Humans".

Convocades les tres primeres places de professorat per a Veterinària

El Consell de Govern de la Universitat de Lleida també ha aprovat la convocatòria de les tres primeres places de professorat per al doble Grau de Veterinària i Ciència i Producció Animal. Aquestes places, assignades a l'àmbit del porcí, d'aus i d'anatomia animal, formen part d'una partida extraordinària de vuit places de professorat permanent, dotada de forma extraordinària per la Direcció General d'Universitats a la UdL per a la implantació de la nova titulació, segons han explicat des de la Universitat lleidatana.

D'altra banda, el Consell també ha donat llum verd, amb tres abstencions, a la incorporació d'un nou centre adscrit, ubicat a Madrid. Es tracta del centre privat Next Internacional Business School, presidit pel periodista Manuel Campo Vidal, que oferirà un cop superats tots els requisits legals un Màster oficial en Comunicació Política i Màrqueting Digital. Next IBS s'afegeix així a l'Escola Universitària de Turisme Ostelea, amb seu a Barcelona, i els altres dos centres adscrits a la capital del Segrià: l'Escola Universitària de Relacions Laborals i l'INEFC Lleida. 

A banda del Màster en Comunicació Política i Màrqueting Digital, que es preveu oferir el curs vinent presencialment i en línia, la proposta acadèmica inclou els títols propis: Màster en Comunicació Política Avançada, Màster Internacional en Creació i Acceleració Empresarial (MICAE), Postgrau en International Business (EIB) i l'Especialista/Postgrau en Creació i Acceleració Empresarial.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat