Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Les comarques de Lleida registren la millor ocupació per Setmana Santa dels darrers sis anys amb 75.000 visitants

L'Oficina de Turisme atén 1.248 persones, incrementant un 24,5% el nombre de consultes respecte al mateix període de l'any passat

turistes, Seu Vella, Setmana Santa,
Imatge d'un grup de japonesos al claustre de la Seu Vella de Lleida aquesta Setmana Santa. (Foto: ACN)
La Setmana Santa d'aquest 2016 està complint les expectatives i l'ocupació turística frega el 90% de mitjana gràcies a la meteorologia benigna i les últimes nevades. En general, el sector turístic català supera les xifres de l'any passat, especialment a les comarques de Lleida, on s'ha registrat la millor ocupació per Setmana Santa dels darrers sis anys amb més de 75.000 visitants i 120.000 forfets venuts. A més, les estacions pallareses d'Espot i Port Ainé han anunciat que allargaran la temporada una setmana més, fins al 10 d'abril. 

El calendari ha afavorit aquest any l'ocupació al Pirineu i a la plana de Lleida, ja que quan la Setmana Santa cau al mes de març la competència de la platja és molt menor. A més, es dóna la circumstància que les nevades tardanes han propiciat que les millors condicions de la neu s'hagin registrat precisament en aquest final d'hivern i inici de primavera. El final de la temporada hivernal també ha coincidit amb l'arrencada de la campanya d'esports d'aventura i el bon temps també ha convidat els turistes a gaudir de les activitats a l'aire lliure com el senderisme o la pràctica de BTT. A les comarques de la plana les cases de turisme rural també han omplert un 95% de les places.

El director del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, ha destacat que gràcies sobretot al bon temps els visitants previstos –més de 75.000– han allargat la seva estada amb més pernoctacions, de manera que de mitjana haurien passat a Lleida fins a tres nits i l'impacte econòmic que han deixat al territori supera els 30 milions d'euros. 

L'Oficina de Turisme de l'Ajuntament de Lleida atén 1.248 persones durant la Setmana Santa

L'Oficina de Turisme de Lleida ha atès 1.248 persones durant la Setmana Santa, la qual cosa significa un increment de visitants del 24,5%, respecte al mateix període de l'any anterior, quan van atansar-se fins aquest servei municipal un total de 1.002 turistes. El dia que es va registrar una major afluència de turistes va ser el Dijous Sant, 24 de març, jornada durant la qual van passar 283 visitants interessant-se per l'oferta patrimonial històrica, cultural, natural i gastronòmica de la capital del Segrià. El dissabte 26 de març va ser el segon dia de més afluència, amb 229 persones. L'Oficina de Turisme de Lleida va atendre una xifra de visitants molt similar el dimecres 23 i el divendres 25, ja que va comptabilitzar 130 i 129 assistències respectivament.
 
Segons les dades que s'han registrat a l'Oficina de Turisme de Lleida, la procedència majoritària dels visitants han estat les demarcacions de Barcelona i Madrid. Per comunitats, l'ordre de més a menys visitants ha estat Madrid, País Basc, País Valencià i Aragó. El turisme estranger també està present a la ciutat de Lleida, sobretot del mercat europeu, destacant els turistes procedents de França i Itàlia. Segons Turisme de Lleida, principalment es tracta d'un tipus de turisme familiar i cultural que ve a la ciutat per gaudir i conèixer el seu patrimoni. 

Entre els monuments més visitats destaquen l’emblemàtic turó de la Seu Vella de Lleida o el Castell Templer de Gardeny. Aquest darrer equipament cultural ha tingut en tres dies –de Divendres Sant a Diumenge de Pasqua– un total de 222 visitants, sent el dissabte 26 el que va registrar una major afluència de turistes, amb un total de 84 visitants.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat