Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Universitat de Lleida impartirà Veterinària el proper curs després d’una llarga reivindicació

El Consell Interuniversitari de Catalunya concedeix el títol amb l’oposició de la Universitat Autònoma de Barcelona

Veterinària, Universitat de Lleida, Ramon Roca, Antoni Castellà, Roberto Fernández, Narciso Pastor
D'esquerra a dreta, Ramon Roca, Antoni Castellà, Roberto Fernández i Narciso Pastor. (Foto: Universitat de Lleida)
La Universitat de Lleida (UdL) impartirà el proper curs acadèmic el doble Grau de Veterinària i Ciència i Producció Animal després d’anys de reivindicació. Així ho va comunicar ahir el rector de la UdL, Roberto Fernández, després de rebre l’aprovació del Consell Interuniversitari de Catalunya, amb l’oposició de la Universitat Autònoma de Barcelona, l’única universitat catalana fins a l’actualitat que impartia la titulació.


La UdL aposta per un doble Grau de Veterinària i Ciència i Producció Animal que tindrà una entrada única per la via de la preinscripció i una sortida diferenciada en un Grau de Veterinària i en un Grau de Ciència i Producció Animal, aquest darrer, fruit de la reconversió del títol de Ciència i Salut Animal, que ofereix la Universitat des del curs 2008/2009.

El primer curs començarà amb seixanta places a primer, les mateixes que ara té Ciència i Salut Animal. Segons va explicar el vicerector de Docència, Francisco García, es tracta d'un títol únic a Catalunya i a l'Estat, de tres-cents seixanta crèdits, que permetrà als estudiants assolir els dos títols en sis anys. Pretén formar professionals polivalents que, al mateix temps, siguin experts en medicina veterinària i especialistes en gestió i maneig d’animals de granja. Tot i això, també es podrà cursar un sol títol: Veterinària, en cinc anys, o Ciència i Producció Animal, en quatre.

García va destacar la importància que tindran les pràctiques, obligatòries, i que es desenvoluparan tant en clíniques veterinàries com en granges i en estacions d’experimentació de biomedicina de la Diputació de Lleida. Per la seva banda, el rector va ressaltar el compromís de la Generalitat quant a la contractació de professorat.

Nou edifici a ETSEA

Les obres de l'edifici que allotjarà aquests serveis hospitalaris propis i que s'ubicarà a la zona sud del campus de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) podrien començar d'aquí a un any i mig o dos. L'immoble tindrà una sala de necròpsia, un laboratori de salut animal, aules especialitzades i espais administratius. Fins ara, la UdL compta amb el suport explícit d'una vintena d'empreses del sector.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat