Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Dotze entitats planten l’equip de govern en el procés de modificació del reglament de participació de la Paeria

Posen de manifest la "falta de voluntat" d'un procés "realment participatiu" i reclamen "que la veu de tothom quedi reflectida"

Àngel Ros, Montse Mínguez, Fèlix Larrosa, La Paeria, Ajuntament de Lleida
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, amb els tinents d'alcalde Montse Mínguez i Félix Larrosa, durant un Ple de la Paeria. (Foto: ACN)
Una dotzena d'entitats i marees ciutadanes de la capital del Segrià, de les vint que hi participaven, han decidit abandonar els tallers per a la modificació del reglament de participació de l'Ajuntament de Lleida. Amb la presentació de la seva renúncia volen posar de manifest "la falta de voluntat de fer uns tallers realment participatius i que la veu de tothom quedi reflectida en el reglament final". Aquestes entitats i col·lectius, que aposten per crear un reglament "on s'hi sentin identificades i que sigui útil", remarquen que "la participació no és una cosa menor" i critiquen "la manca d'informació transparent de cara enfora" durant el procés, ja que "les informacions aparegudes en premsa no han reflectit el que han exposat els col·lectius en les dues reunions dutes a terme, ni tan sols la plantada al regidor per part de les entitats".

La Marea Blanca, la Marea Groga, la Marea Lila, La Baula, l'Ateneu Cooperatiu, Colors de Ponent, la Sirollada, Lleida Social, el Grup de Dones de Lleida, la PAH-Lleida, l'Assemblea en Defensa dels Serveis Públics i l'Associació LIKA han formalitzat aquest dimecres la seva renúncia a seguir participant en els tallers organitzats per la regidoria de Participació de l'Ajuntament de Lleida per a la modificació del reglament municipal de participació, "a l'espera d'una reorganització dels tallers amb un clara voluntat d'elaborar un reglament fet per tothom i per a tothom".

Expliquen que des de la primera reunió organitzada per la Regidoria, encapçalada per Joan Gómez, "no va quedar gens clar que les idees i demandes dels col·lectius i marees arribessin finalment a ser plasmades en el reglament". "La falta clara de preparació de les reunions, sense un patró a treballar, ni objectius ni metodologia de dinamització de cadascuna no van donar els resultats esperats", asseguren aquestes dotze entitats i col·lectius.

Defensen la importància de poder disposar d'un nou reglament municipal de participació , però sobretot de "crear-lo entre tots perquè tots ens hi sentim identificats i de fer-ne un bon ús". Per tal de replantejar la seva decisió, demanen que des de la Regidoria s'ofereixi temps de debat i de reflexió a les entitats que participen en els tallers perquè "cal temps per preparar-los amb una bona metodologia de treball". Així mateix, les entitats consideren que "seria òptim aturar en aquests moments els tallers iniciats, fer un document sobre la metodologia amb què es treballarà i fer-lo arribar a totes les entitats, previ a la realització de tallers".

Joan Gómez lamenta la decisió d'aquestes entitats i diu que "seguiran tenint la porta oberta"

El tinent d'alcalde de la Paeria i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, ha lamentat la decisió de les dotze entitats de renunciar a prendre part en el procés participatiu per a la revisió del reglament de Participació Ciutadana de la Paeria tot i remarcar que "seguiran tenint la porta oberta". Gómez ha recordat que "el procés durarà encara uns quants mesos" –fins a finals d'any– i que "són més de 800 les entitats que han de participar-hi". En aquest sentit, s'ha mostrat convençut que "hi hauran moltes aportacions" i ha demanat a la dotzena d'entitats i marees ciutadanes que replantegin la seva decisió i es reincorporin a les reunions que s'estan duent a terme amb l'objectiu de modificar l'actual reglament.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat