Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Paeria de Lleida defensa "la solidesa i estabilitat" de les finances municipals

Montse Mínguez demana al grup de CiU que reclami al Govern els 12 M€ que la Generalitat deu a l'Ajuntament de Lleida

pla personalitzat, impostos municipals, Montse Mínguez,
La primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Lleida i regidora de Gestió dels Recursos Municipals, la Hisenda Municipal i Polítiques de Transparència, Montse Mínguez. (Foto: Arxiu)
La primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Lleida i regidora de Gestió dels Recursos Municipals, la Hisenda Municipal i Polítiques de Transparència, Montse Mínguez, ha respost a les crítiques que han fet aquest dilluns els grups municipals de CiU, el Comú i la Crida-CUP tot remarcant que la liquidació del pressupost de la Paeria de 2015 "reflecteix unes finances sòlides i estables on baixa l'endeutament i on el reconeixement de crèdit s'aplicarà al pressupost de l'any 2016". També mostra "que tot és transparent i que es fa amb el màxim rigor pressupostari dins de la dificultat que patim els ajuntaments", ha defensat Mínguez. La tinent d'alcalde ha instat el president del grup de CiU, Toni Postius, a "recordar a la Generalitat que deu 12 milions d'euros a l'Ajuntament de Lleida, dels quals 2,2 milions corresponen a al pagament d'impostos".

Mínguez ha destacat que "la Paeria liquida el 2015 amb un resultat positiu, amb un superàvit de 425.000 euros, i això és una bona dada". També ha ressaltat que l'Ajuntament de Lleida ha reduït el seu deute en els darrers anys fixant la ràtio del deute al 62% dels seus ingressos, 27,7 punts menys que el 2012. Pel que fa a les factures que van quedar fora del pressupost de 2015, Mínguez ha recordat que l'import de l'expedient ha estat la meitat del de l'any 2014. "1,6 milions d'euros són les factures que van quedar fora del pressupost de l'any 2015, però si es posa en relació amb la despesa corrent de la Paeria només representa un 2,9% del total, lluny del 6,3% de 2014", ha remarcat

Altrament, la responsable municipal ha demanat al president del grup de CiU, Toni Postius, "que recordi a la Generalitat que deu 12 milions d'euros a l'Ajuntament de Lleida, dels quals 2,2 corresponen a deutes tributaris, és a dir, al pagament d'impostos". "Si exigís amb la mateixa vehemència el que exigeix a l'Ajuntament, si exigís al seu partit a la Generalitat que pagués els seus deutes amb l'Ajuntament de Lleida i, de pas, també als altres ajuntaments, els números que sortirien de la liquidació del pressupost permetrien aflorar 12 milions d'euros en el romanent de tresoreria i, per tant, l'Ajuntament de Lleida podria fer front no només a aquestes factures que surten al reconeixement de crèdit, sinó també podria fer front a d'altres pagaments", li ha demanat Mínguez.

En resposta al Comú de Lleida sobre la previsió de venda de solars, la primera tinent d'alcalde ha fet referència a quina ha estat la dinàmica immobiliària dels darrers anys i ha recordat que "una cosa és el pressupost corrent i una altra el pressupost d'inversions". Mínguez ha remarcat que aquest darrer, el que fa referència a la venda de solars, "va lligat a projectes d'inversió del pressupost". Això significa –ha dit la responsable municipal– que "els projectes es faran en funció de si hi han o no els ingressos –per la venda de solars– per fer front a aquestes inversions". En aquest sentit, s'ha mostrat convençuda que "no hi ha cap lleidatà que pugui sortir a la ciutat de Lleida al carrer i dir que no s'estan portant a terme les inversions, a un ritme o a un altre però inversions a la ciutat de Lleida se n'estan duent a terme".

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat