Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Comú denuncia que els ingressos de la Paeria per venda de solars van ser un 96% inferiors als pressupostats

El grup de CiU critica que l'equip de govern va autoritzar l'any passat factures sense partida pressupostària per un import de 1,3 M€

Comu de Lleida, Sergi Talamonte, Carlos González,
Els representants del grup municipal del Comú a l'Ajuntament de Lleida. (Foto: Arxiu)
El Comú de Lleida ha denunciat que l'Ajuntament de Lleida va acabar ingressant l'any passat 141.863 euros en concepte de venda de solars dels 3.727.010 euros que havia previst l'equip de govern municipal en el pressupost municipal del 2015. L'agrupació d'electors lamenta que "lluny de rectificar, l'equip de govern perpetua aquesta manera de procedir i per al 2016 gairebé dobla la previsió pressupostària –per la venda de solars– situant-la per sobre dels 6 milions". Per la seva banda, el grup municipal de CiU considera que l'equip de govern d'Àngel Ros "segueix estirant més el braç que la màniga", ja que "ha vulnerat de nou el cartipàs autoritzant factures sense partida pressupostària per un import d'1,3 milions d'euros".

La liquidació del pressupost de l'Ajuntament de Lleida del 2015 ha posat de relleu que, "dels prop de 4 milions pressupostats de venda de solars, la Paeria només n'ha materialitzat 141.000 euros". Des del Comú de Lleida asseguren que entre el 2009 i el 2015 "la Paeria ha inflat les previsions d'ingressos per venda de solars en 27.335.726 euros". Altrament, el Comú també han denunciat que al 2015 l'equip de govern del PSC va pressupostar 7.987.019 euros del capítol 6 -el d'inversions-, "però finalment se n'ha executat només un 72,41%", la qual cosa representa que "la Paeria deixa de fer el 27,59% de la inversió que va preveure fruit de la seva mala previsió i falta de rigor pressupostari". 

Pel regidor Carlos González, l'Ajuntament "no es pot permetre deixar de finançar al voltant d'una quarta part de les inversions per incompliment de les previsions en venda de solars". També ha criticat que, si es fan els comptes "posant ingressos del tot irreals" la Paeria es veu abocada "a obtenir ingressos d'altres partides per fer les inversions necessàries". "La manipulació comptable per treure pit amb números ficticis, del tot desajustats de la realitat, demostra no només una deficient gestió del diner públic, sinó que desvirtua el caràcter inicial de les inversions programades en el pressupost", ha denunciat González. 

En aquest sentit, ha demanat una "reflexió" al PSC, de la mateixa manera que als grups de C's i ERC-Avancem, que van donar suport als comptes. Des del Comú proposen que els pròxims pressupostos es facin "amb responsabilitat i ajustant la previsió d'ingressos per venda de solars a la realitat".

CiU assegura que l'equip de govern "segueix estirant més el braç que la màniga"

Per la seva banda, el president del grup municipal de CiU, Toni Postius, ha reprovat la gestió econòmica de l'equip de govern "basada en estirar més el braç que la màniga" i ha assegurat que ha vulnerat el cartipàs municipal incomplint l'apartat de control de la despesa "després d'autoritzar factures sense partida pressupostària al darrere" per un import d'1,3 milions d'euros . Segons Postius, l'equip de govern socialista "segueix fent el que vol i saltant-se el compromís pactat per tots els grups en donar llum verda a 723 factures per valor d'1,6 milions d'euros, de les quals, 642, que suposen 1,3 milions d'euros, tenien data posterior a la signatura del cartipàs".

El president del grup de CiU ha remarcat que aquest nou reconeixement de crèdit se suma als 1,7 milions d'euros de l'any anterior, motiu pel qual, "en total, els lleidatans hauran de fer front al pagament de 3,2 milions d'euros en factures que ningú no coneixia perquè no s'ha fet una planificació responsable i que podrien destinar-se a reduir l'IBI, a ajudar famílies, a subvencions per a entitats de la ciutat o a baixar d'altres taxes municipals". 

Toni Postius ha recordat que l'Ajuntament de Lleida està sotmès a un pla de sanejament perquè "des que Àngel Ros és alcalde el deute s'ha incrementat en més de 100 milions d'euros, la qual cosa representa que els lleidatans paguen 14.000 euros al dia o 600 euros cada hora". Davant d'aquesta situació, CiU vol cercar la complicitat de la resta de grups polítics per aturar "aquesta disbauxa i descontrol de la despesa que acaba pagant el ciutadà". 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat