Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Sirollada demana ajuda per construir una alternativa a la Festa Major

La plataforma d’entitats critica la mala gestió de la Paeria i la praxi nefasta de despesa del pressupost de festes

La Sirollada, Festa Major
La Sirollada camina cap a l'autogestió de les festes de Lleida. (Foto: La Sirollada)
Aquest any l’Ajuntament de Lleida ha retallat el pressupost de la Festa Major i ha eliminat les activitats de la nit del divendres de les Festes de Maig. Així mateix, ha suprimit un dels escenaris, per la qual cosa la Sirollada, que porta tres anys intentant demostrar que unes festes participatives i obertes a tothom són possibles, haurà de compartir espai amb les empreses privades.


Segons la Sirollada, "la mala gestió de la Paeria i la praxi nefasta de despesa del pressupost de festes" ha dut la corporació municipal a voler reprendre el control de les festes i a situar-los al costat de les empreses. "Ens volen posar pals a les rodes perquè no esdevinguem l’alternativa possible per unes festes populars de debò", asseguren.
 
Per això, la plataforma d'entitats vol capgirar aquesta situació i la Festa Major de Maig amb l'objectiu d'avançar cap a l’autogestió, construïnt així una "veritable alternativa". Fins ara tota la programació nocturna anava a càrrec de l’Ajuntament però, aprofitant la campanya de micromecenatge que arrenca avui a través de la plataforma totSuma, el divendres el vol programar la Sirollada.
 
D'aquesta manera, la Sirollada demana 2.000 euros en un termini de 44 dies mitjançant aportacions que van des d'1 € fins a 100, a canvi de diverses recompenses com ara barrets, samarretes, dessuadores, tiquets per al sopar popular de Festa Major, etc. Els diners es destinararan a pagar l’estructura de les barraques, la programació del divendres, l’escenari, l’equip de música i les llums. 
 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat