Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L’Ajuntament de Mollerussa i GlobaLleida desenvoluparan el primer viver d’empreses en trama urbana

S'aprofitaran els 800 metres lineals de façana de locals buits de la capital del Pla d’Urgell per convertir-los en espais dedicats a l'emprenedoria

Marc Solsona, Oriol Oró, GlobaLleida, Fira de Sant Josep 2016
Marc Solsona i Oriol Oró han signat aquest conveni de col·laboració en el decurs de la 144a Fira de Sant Josep. (Foto: Ajuntament de Mollerussa)
L'Ajuntament de Mollerussa i el consorci GlobaLleida han signat avui un conveni de col·laboració per desenvolupar un model de gestió innovadora i establir un nou concepte empresarial dispers en la trama urbana consolidada de la ciutat de Mollerussa, aportant mitjans tècnics, coneixement i experiència, assessorament i suport en la gestió dels emprenedors i les empreses interessades en establir un negoci al municipi. 


El Viver d'Empreses dins de la Trama Urbana (VETU) de Mollerussa es crearà aprofitant els 800 metres lineals de façana de locals buits de la ciutat, convertint-los en espais dedicats a l'emprenedoria. Amb el conveni signat amb GlobaLleida s’aconseguirà un doble objectiu, ja que es dinamitzarà l’entramat comercial de la ciutat i s’aconseguirà un estalvi en la inversió que suposaria la construcció d’un edifici físic, complint. per tant. uns eixos econòmics i socials que són la clau del projecte.
 
El conveni preveu diferents activitats conjuntes com és l’establiment d’un catàleg d'idees de negoci i la tutela i elseguiment de les empreses instal·lades al viver. Per la seva banda, GlobaLleida donarà suport i acompanyament a les iniciatives emprenedores en l’establiment de pla de negoci, assessorament en la cerca de finançament i formació en qualsevol de les àrees empresarials.
 
Des de l’Ajuntament del Pla d’Urgell es treballarà en la realització d’estudis d'oferta i la demanda empresarial municipal; en tancar convenis amb  entitats financeres; en l’assessorament en tràmits municipals, així com en l’edició d’una Guia de locals disponibles per a la instal·lació d’empreses; convenis amb entitats per a l’assessorament fiscal, laboral i comptable; confecció d’un directori local d'empreses, i la promoció de l'associacionisme i la cooperació entre empreses.

Marc Solsona, alcalde de Mollerussa, ha recordat que la idea de crear aquest viver és fruit d’un llarg procés de participació i anàlisi per part de diferents agents. En aquest sentit, Solsona ha destacat que “teníem la idea i crèiem que era bona, i per això vam contactar amb un referent com és GlobaLleida, com a desenvolupador i aliat d’èxit, per definir com podíem articular aquesta idea”.

Segons l’alcalde, la diferència del viver de Mollerussa respecte d'altres radica en la seva concepció, que funciona a la inversa: “No es tracta de fer un edifici amb els serveis comuns, sinó d’ocupar amb comerç i emprenedoria, espais que ara són buits”, de manera que Mollerussa esdevingui “captador d’oportunitats a través del seu millor aparador, que és la ciutat en si mateixa”.

Per la seva banda, Oriol Oró ha agraït la confiança dipositada per Mollerussa en GlobaLleida per posar en marxa un projecte que ha definit com a “innovador i diferent perquè, tot i ser un viver, presenta unes particularitats singulars. Oró ha explicat que “des de GLOBALleida el que intentarem, més enllà de la metodologia i implementació inicial, és que, a mesura que s’hi vagin adherint empreses, nosaltres realitzarem tasques d’assessorament als emprenedors, desenvolupament del pla d’empresa, assessorament en alternatives de finançament i, naturalment, acompanyament i seguiment d’aquestes empreses”.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La història d'una supervivent

Publicitat
Publicitat