Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Les comarques lleidatanes preveuen una ocupació turística d'entre el 90 i el 95% durant el pont de Setmana Santa

La demarcació espera rebre uns 75.000 visitants entre aquest cap de setmana i el Dilluns de Pasqua, la millor dada dels darrers sis anys

esports d'aventura, turisme
Enguany, la recta final de la campanya de neu coincideix amb l'inici de la temporada d'esports d'aventura. (Foto: ACN)
Els establiments turístics lleidatans preveuen una molt bona ocupació durant aquesta Setmana Santa, que se situarà de mitjana entre el 90 i el 95% durant el pont que va del Dijous Sant al Dilluns de Pasqua, fregant el complet als allotjaments rurals i als hotels pròxims a estacions d'esquí. Cal tenir en compte que les onze estacions d'esquí lleidatanes estaran obertes amb bones condicions de neu, fet que se solapa amb l'inici de la temporada d'esports d'aventura. El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu que entre el 19 i el 28 de març visitin la demarcació uns 75.000 turistes, que faran 180.000 pernoctacions, un 15% més que el mateix període de 2015, la qual cosa suposa la millor dada dels darrers sis anys. L'impacte econòmic que deixaran al territori s'estima que superarà els 30 milions d'euros.


El sector turístic lleidatà encara la Setmana Santa amb optimisme, especialment després de les darreres nevades, que contrasten amb la manca de neu de l'inici de la temporada. A la vegada, la recta final de la campanya de neu coincideix enguany amb el tret de sortida de la temporada de turisme actiu i d'esports d'aventura, que va arrencar el cap de setmana passat, segons ha destacat el director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre.

Així, si la meteorologia acompanya com es preveu passaran per la demarcació de Lleida entre aquest cap de setmana i el Dilluns de Pasqua uns 75.000 turistes –un 15% més que el 2015–, que faran unes 180.000 pernoctacions en establiments de turisme reglat, sense comptar apartaments, refugis i segones residències. La majoria dels visitants seran catalans o de la resta de l'Estat. El Patronat estima que l'impacte econòmic que deixaran al territori superarà els 30 milions d'euros, també un 15% més que l'any passat.

Els establiments de turisme rural del conjunt de la demarcació esperen arribar a la plena ocupació entre el Dijous Sant i el Dilluns de Pasqua, mentre que la resta de setmana l'ocupació serà d'entorn al 50%. Quant als hotels més pròxims a les estacions d'esquí, l'ocupació rondarà el 95% del 24 al 28 de març i serà inferior els dies previs, d'entre el 40 i el 70%, en funció de la zona. Durant la Setmana Santa obriran la meitat dels 61 càmpings lleidatans, que assoliran durant el pont entre el 95 i el 100% d'ocupació pel que fa a bungalous i mòbils homes i d'entorn al 60% en la modalitat d'acampada. La resta de setmana l'ocupació serà del 70 i d'entre el 30 i el 40% respectivament segons el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.
 
Les onze estacions d'esquí de Lleida esperen vendre més de 115.000 forfets

Les nevades de les darreres setmanes permetran que les onze estacions d'esquí lleidatanes funcionin a ple rendiment oferint 480 quilòmetres esquiables durant la Setmana Santa, quan esperen vendre més de 115.000 forfets, un 30% més que els 82.000 del mateix període de 2015. Cal tenir en compte que aquesta darrera nit ha caigut la nevada més important de la temporada al Pirineu lleidatà. La Setmana Santa servirà com a colofó final de la temporada de neu, tot i que la majoria d'estacions d'esquí alpí preveuen cloure la temporada el pròxim 3 d'abril.

Per la seva banda, les empreses de turisme actiu confien superar els 30.000 serveis durant aquests dies, amb més d'un 80% d'ocupació. El sector oferirà un 5% més d'activitats que l'any passat. El director del Patronat ha atribuït en part a la recuperació econòmica l'increment de turistes que s'esperen a la demarcació per Setmana Santa, però també ha remarcat que en aquest període pren força el turisme d'interior i no només el vinculat a la neu o als esports d'aventura.

Al marge d'aquesta oferta, les comarques de Lleida oferiran aquests dies activitats culturals i tot tipus de propostes de caire turístic com ara la copa del món d'snowboard que acollirà els dies 18 i 19 la Val d'Aran, el campionat de Catalunya d'esquí infantil que es farà a Sort, curses de raquetes a la Vall de Boí, visites al castell de Tremp, la matança del porc a l'Espluga Calba, el lliurament a Bellpuig dels premis Valeri Serra i Boldú, el Festival Clan a Lleida, la trobada de teràpies naturals a Torrefarrera o propostes a la plana de Lleida vinculades a Fruiturisme, entre moltes d'altres.

El Patronat reclama que es "modulin" els avisos meteorològics perquè no afectin les reserves

El vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich, s'ha mostrat crític amb l'“alarmisme” que des dels serveis meteorològics considera que s'ha fet en cas de previsió d'importants nevades ja que, com va succeir davant la nevada del 27 i 28 de febrer, es van cancel·lar entorn del 50% de reserves al Pirineu de Lleida. Per això, ha demanat “sentit comú” en la manera com es comuniquen els avisos. En aquest sentit, Juli Alegre ha expressat que “el turista és molt sensible davant de qualsevol alarma” i per aquesta raó ha demanat que es “moduli” la informació que es dóna perquè no afecti les reserves.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat