Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Paeria presentarà les properes setmanes el projecte per licitar el càmping i restaurant de les Basses

Així ho ha anunciat Àngel Ros, que demana el suport al Govern en el desenvolupament industrial i comercial de la ciutat

Barrufets, Basses d'Alpicat
S'ha hagut de renunciar al parc temàtic dedicat als Barrufets per manca de consens polític. (Foto: Arxiu)
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha anunciat aquest vespre que la Paeria presentarà entre finals de març i principis d'abril el projecte de la primera fase de la remodelació del parc de les Basses, que es licitarà a continuació i que inclou el càmping i el restaurant. En el marc de la conferència anual que organitza el Col·legi de Periodistes de Catalunya-Demarcació de Lleida, Ros també ha aprofitat per reclamar el suport del Govern en el desenvolupament industrial de la ciutat, centrat en el polígon de Torreblanca-Quatre Pilans i l'ampliació del polígon del Segre fins a Alcoletge, i d'un model comercial que combini comerç tradicional amb grans superfícies. L'alcalde de Lleida també ha anunciat que el Centre Històric acollirà el viver d'emprenedors del món de la creació i el centre del còmic, del grafisme i del dibuix.


En la conferència que enguany s'ha celebrat a la sala de la Canonja de la Seu Vella, Àngel Ros ha explicat que l'Ajuntament de Lleida donarà a conèixer durant el primer trimestre d'aquest any el pla parcial de la primera fase del projecte del parc de les Basses, que inclourà el càmping i el restaurant, i així poder licitar a continuació aquests equipaments. Altrament, ha recordat que la Paeria també ha consignat un pressupost per adequar amb recursos municipals l'espai públic del parc.

L'alcalde de Lleida ha recordat que l'equip de govern va haver de renunciar en l'actual mandat per manca de consens polític a la Paeria i dels recursos necessaris a la licitació de forma conjunta del projecte de remodelació de les Basses, que incorporava el parc temàtic dedicat als Barrufets. Ros ha recordat que el projecte s'anirà desenvolupant per fases així que es disposi dels recursos necessaris, sense tancar la porta a la possibilitat d'ubicar-hi algun dia el parc dels Barrufets.

Suport del Govern en les polítiques industrials i comercials de la Paeria

Àngel Ros ha explicat que ha demanat reunir-se amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per tal de plantejar-li diferents qüestions relacionades amb la capital del Segrià, com ara sol·licitar-li la col·laboració del Govern en "assignatures pendents" que passen pel desenvolupament industrial de la ciutat que vol tirar endavant l'Ajuntament de Lleida, amb el polígon de Torreblanca-Quatre Pilans i l'ampliació del polígon del Segre fins a Alcoletge. Ros també demanarà el suport del president per tal que la ciutat pugui disposar d'un model comercial que combini el petit comerç amb la presència de grans superfícies, com els que plantegen Carrefour al costat de l'LL-11 i els projectes comercials de Torre Salses i Vallrufea. Així mateix, Ros també ha defensat la necessitat que Lleida també jugui en la lliga del comerç on line.

Una altra de les reivindicacions per a la qual Ros ha reclamat el suport del Govern i de la resta d'administracions és que Lleida pugui estar enllaçada amb el futur corredor ferroviari del Mediterrani, connexió que ha qualificat "d'imprescindible". Així, ha remarcat que Catalunya és el segon clúster agroalimentari d'Europa, mentre Lleida representa el 34% del VAB del sector primari del país. En l'aspecte logístic, Ros també ha defensat l'aposta per desenvolupar la vessant de transport de mercaderies des de l'aeroport de Lleida-Alguaire encarada a productes agroalimentaris amb un major valor afegit.

Pel que fa a l'Empresa Municipal d'Urbanisme, Àngel Ros ha recordat que després de la darrera taxació d'actius aquesta segueix sent "100% municipal" i que ara dedica la seva tasca a la gestió i promoció d'habitatge social. Actualment té 500 habitatges socials i a finals d'any arribarà als 700, segons ha dit l'alcalde. Tot i això, Ros manté que "el més lògic" seria que l'empresa passés a formar part de l'Àrea de Serveis a les Persones.

D'altra banda, ha situat el debat sobre el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) "com un dels més importants" que es viuran en aquest mandat de la Paeria, juntament amb el model comercial. L'avanç del POUM aprovat l'any passat reconeix i recull la personalitat de Lleida, del seu espai urbà, el riu, els turons de la Seu Vella, Gardeny i la Caparrella i molt especialment l'Horta, on introdueix una nova tipologia de sòl d'entorn agrícola i inclou el concepte de parc agrari. El document preveu fins a 2030 un sostre de fins a 46.800 habitatges, la majoria ja previstos en el planejament vigent, a excepció de 6.200 de nous que s'incorporen.

Altrament, Ros tampoc no ha descartat la remodelació prevista a la rambla de Ferran, de la mateixa manera que a la plaça de l'Auditori, tot i que ha recordat que aquests projectes formen part del pla de barris de Noguerola i que la Generalitat va tancar l'aixeta al finançament dels projectes previstos dins els plans de barris, dels quals n'assumia la meitat del cost.

Altres temes a què s'ha referit l'alcalde de Lleida, en relació amb preguntes dels periodistes, han estat la nova estació d'autobusos, la construcció de la qual ha recordat és responsabilitat del Govern, que es va comprometre a tirar-la endavant quan hi hagi disponibilitat pressupostària. Ros també ha mostrat partidari de reduir les ràtios a les aules abans que Ensenyament tanqui línies de P-3 ,com passarà el curs vinent en tres centres de la ciutat, i ha tornat a reclamar la construcció de l'escola de Pinyana i de l'institut de Cappont. En l'àmbit social, Àngel Ros ha reiterat el compromís de la Paeria per acollir població refugiada.

En l'àmbit cultural, l'alcalde ha reivindicat que Lleida ha de tenir uns estudis superiors de Música, esdevenint el primer conservatori públic de música fora de Barcelona, de la mateixa manera que estudis superiors d'Arts Plàstiques i Escèniques. Així, ha exposat que l'edifici de fusta que ocupava la firma Desigual a l'entorn del Mercat del Pla s'està convertint en viver d'emprenedors del món de la creació digital i de la creació en general. Igualment, la coneguda com a casa de les columnes del carrer Cavallers esdevindrà el centre del còmic, del grafisme i del dibuix.

Durant la seva intervenció, l'alcalde de Lleida també ha defensat l'aposta perquè el turó de la Seu Vella pugui esdevenir Patrimoni Mundial per la Unesco. En aquest sentit, ha explicat que des de fa uns dies la candidatura lleidatana ja apareix en el lloc web d'aquest organisme internacional com a projecte seleccionat en la llista indicativa. Finalment, Àngel Ros ha destacat que, per segon any consecutiu, la Paeria ha obtingut el 100% en transparència en l'estudi que elabora la UAB.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat