Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Deu empreses ofereixen contractes a la Fira UdL Treball de Lleida

La Crida-CUP critica la presència d'un estand de l'exèrcit i en demana la retirada del certamen

Fira UdL Treball, Universitat de Lleida
La tercera edició de la Fira UdL Treball se celebra al campus de Cappont de la Universitat de Lleida. (Foto: ACN)
Una desena d'empreses de la seixantena que participen aquest dimecres en la tercera edició de la Fira UdL Treball ofereixen contractes a graduats de la Universitat de Lleida. Es tracta d'Activa Mútua, GFT Consulting, Grup Alimentari Guissona, Mister English, OPP Group, Optima, Ros Roca, Serveto, Vall Companys i Quonext, interessades majoritàriament en titulats amb perfils tecnològics, enginyeria mecànica i recursos humans. La resta de firmes participants també recullen currículums per incorporar-los en les seves respectives borses de treball, mentre l'Agència Catalana de Turisme ofereix la possibilitat de sol·licitar beques per treballar a l'estranger, segons informa la UdL. Altrament, el grup municipal de la Crida-CUP a l'Ajuntament de Lleida ha criticat la presència d'un estand de l'exèrcit en el certamen i n'ha demanat la seva retirada a la UdL.

L'edició d'enguany de la Fira UdL Treball aplega 66 empreses -26 més que en la passada edició-, majoritàriament del sector agroalimentari (16), les noves tecnologies (9) i l'enginyeria (7), tot i que també hi són presents consultores, asseguradores, mútues, bufets d'advocats, cadenes comercials, acadèmies d'idiomes, empreses de l'àmbit de la construcció, la seguretat, el transport, editorials i agències de viatges, entre d'altres. La major part són empreses vinculades al territori lleidatà, tot i que també n'hi ha de fora. Al llistat d'expositors, 47 en total, cal afegir una desena de col·legis professionals i els estands del Ministeri de Defensa, Pimec o el Servei d'Ocupació de Catalunya, a més dels propis de la UdL (Alumni, Consell de l'Estudiantat i Càtedra d'Emprenedoria).

Prop de 550 estudiants de la Universitat de Lleida s'han inscrit en els diferents tallers que s'han organitzat durant la jornada per donar a conèixer diferents possibilitats i eines per a la recerca de feina. A més dels inscrits en les diferents activitats, la UdL espera que passin pel certamen més de 200 estudiants i titulats més, ja sigui per deixar els seus currículums o per realitzar alguna entrevista amb les empreses interessades.

Durant la inauguració, la vicerectora d'Estudiants de la UdL, Neus Vila, ha exposat que la Fira UdL Treball "vol ser el punt de referència anual a la ciutat que impulsi i faciliti al teixit empresarial la captació del millor talent que genera la Universitat" i així "facilitar la inserció laboral dels graduats i al mateix temps obrir la Universitat a les empreses".

La Crida-CUP demana la retirada de l'estand de l'exèrcit de la fira

La Crida per Lleida-CUP ha expressat el seu rebuig "més enèrgic" per la presència d'un estand de l'exèrcit en el certamen i n'ha demanat la retirada a la Universitat la de Lleida. El grup municipal ha lamentat que "la universitat pública, en lloc de promocionar la cultura de la pau i les eines per a un futur més just i digne, decideixi tractar l'exèrcit com una empresa per a l'ocupabilitat dels futurs estudiants".

Des de la Crida defensen que "la Universitat hauria de ser garant dels drets de les persones i hauria de ser la primera en oposar-se al conflicte armat" i, per això, no hauria de "mostrar les eines de l’horror i la mort promocionant les forces armades". Des de la Universitat de Lleida, però, han remarcat que s'ofereix estands a totes les empreses que volen ser presents a la Fira i que no es discrimina a qui s'hi apunta.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat