Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Crítiques de l'AMPA de la ZER del Pallars Jussà per les reiterades substitucions dels professors d'educació especial

Les excedències demanades per l'actual delegada del Govern a l'Alt Pirineu ha fet que hagin tingut fins a tres professores diferents des de l'inici del curs

Rosa Amorós; Alt Pirineu; Aran
Rosa Amorós és l'actual delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran. (Foto: ACN)
L'AMPA de la ZER del Pallars Jussà (escola Vall Fosca, escola AESO d'Isona i escola de Salàs) ha denunciat públicament que la plaça d'una de les especialitats educatives que és compartida entre els tres centres educatius, concretament la de mestra d'educació especial, s'ha vist afectada fins a tres vegades amb el que portem de curs per canvis de professorat. L'AMPA lamenta les conseqüències negatives que això comporta per als alumnes. Des de l'AMPA s'argumenta que aquesta situació s'ha produït pel seguit d'excedències que ha demanat l'actual delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amoròs, des que va sortir escollida diputada al Parlament de Catalunya en les eleccions de 2012.


L'AMPA ha volgut denunciar públicament que “els alumnes de la ZER, fins al moment, ja han tingut tres i quatre mestres diferents d'educació especial”. L'AMPA argumenta que es tracta “d'una especialitat prou important i necessària per als alumnes perquè puguin tenir l'estabilitat de professorat que aquest tipus de disciplina comporta”. Des de l'AMPA afegeixen que “aquesta situació no és la primera vegada que es dóna i amb la mateixa mestra i que també comporta repercussions negatives pel funcionament de les tres escoles de la ZER, sobretot quant a reorganització d'horaris i al funcionament intern”.

Des de l'AMPA de la LLIP i escola Vall Fosca demanen al Departament d'Ensenyament que revisi el protocol del sistema de substitucions de mestres de les escoles perquè no torni a passar la situació que els seus fills han viscut amb els mesos que portem de curs. No volen que “els nens siguin les víctimes d'un sistema de substitucions de baixes que pateix moltes mancances i que massa vegades aquestes són en detriment de la qualitat educativa que els petits reben”. Altrament, posen en dubte la vocació d'una mestra, de qui també remarquen que “és psicopedagoga” pel fet de posar per sobre el seu “interès personal en detriment de la qualitat educativa dels i les seves alumnes”.

L'AMPA diu que “respecta la llibertat individual d'escollir el camí que més convingui a cadascú però considera que no és ètic que s'utilitzi la feina de mestra com a comodí per si falla la feina de política i, menys encara, quan és la canalla qui acaba pagant directament els plats trencats”. L'Associació de pares i mares explica que quan s'inicia el curs escolar Rosa Amorós està d'excedència perquè en aquell moment era diputada al Parlament de Catalunya, esgotant l'anterior legislatura (2011-2015). Per tant, el Departament d'Ensenyament cobreix aquesta vacant amb una mestra substituta de llistes que assumeix la jornada completa de mestra d'educació especial de la ZER. Així mateix, afegeixen que amb les eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre de 2015 Rosa Amorós formarà part d'una llista electoral per la demarcació de Lleida però no entra de diputada.
 
Segons l'AMPA, pocs dies abans d'iniciar-se les vacances escolars de Nadal, Rosa Amorós demana la mitja jornada de la seva plaça. Aquesta decisió provoca que, d'una banda, la persona que l'estava substituint en tota la jornada des de l'inici del curs se'n va directament a la borsa de mestres i, de l'altra, que s'hagi de cobrir la mitja jornada que no fa Rosa Amorós amb una nova substituta.

El 26 de gener de 2016 Rosa Amorós és nomenada delegada territorial del Govern de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran, raó per la qual torna a demanar l'excedència de la seva feina dedicada a l'ensenyament. Aquesta situació provoca, novament, que la persona que estava fent aquella mitja jornada després de Nadal se'n va altre cop a les llistes del Departament d'Ensenyament i, al seu torn, els Serveis Territorials del Lleida assignen la plaça completa a una nova mestra substituta.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat