Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Entra en funcionament el primer espai formatiu i d'assessorament empresarial del Pla d'Urgell

Vuitanta persones ja hi segueixen formació en unes instal·lacions que han estat inaugurades a la seu del Consell Comarcal

espai, formació, Pla d'Urgell, Joan Reñé,
Joves participants d'una sessió al nou espai de formació del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, en el moment que han rebut la visita del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i alcaldes de la comarca. (Foto: ACN)
El Pla d'Urgell disposa del primer espai formatiu i d'assessorament empresarial on vuitanta persones ja hi estan seguint formació en unes instal·lacions ubicades al Consell Comarcal i que han estat inaugurades pel president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé. La corporació ha finançat el nou Espai d'Iniciatives Empresarials, on es formen joves que volen crear la seva pròpia empresa. Es tracta d'un espai de 300 metres quadrats destinat a difondre l'esperit emprenedor i la cultura d'empresa, fomentar la creació de l'activitat empresarial i donar suport a la consolidació de la microempresa, així com als treballadors i a les persones emprenedores. Segons Reñé, és ''l'avantsala del CEEI Lleida'', ja que garantirà la viabilitat dels projectes empresarials que es portin a terme.

El del Pla d'Urgell és el primer Consell Comarcal que disposa d'un servei d'aquestes característiques i des de la seva posada en marxa a principis d'any ja compta amb vuitanta persones que fan formació ocupacional de diversos àmbits. La inversió total del projecte ha estat de 418.095 euros, dels quals el 50% ha estat cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Programa Operatiu 2007-2013, en tercera convocatòria, i un 25%, cofinançat per la Diputació de Lleida. La corporació també ha finançat amb 16.372 euros tot l'equipament informàtic i tecnològic necessari per al desenvolupament de la seva activitat.

Durant l'acte d'inauguració, el president del Consell Comarcal, Josep Maria Huguet, ha indicat que amb aquest espai es culmina la darrera etapa del nou edifici del Consell Comarcal amb un nou servei per potenciar l'emprenedoria. 

Els usuaris podran trobar, doncs, en la tercera planta del Consell el departament de promoció econòmica, on s'ofereix informació sobre la creació de noves empreses, suport a empreses en funcionament i borsa de treball. 

Pel que fa als programes de formació i inserció laboral, es treballa des de diferents vessants. Una, destinada a joves de 15 a 29 anys dins del pla Joves per la Ocupació; l'altra, destinada a la gent aturada i que es desenvolupa en col·laboració amb els ajuntaments, i una tercera que consisteix en un nou pla que es fa mitjançant un conveni entre el Consell i empreses que es dediquen a dur a terme aquests programes i que treballen amb gent de la comarca.

El cercle es tanca amb l'Associació Leader Ponent, que gestiona ajuts per a la creació i millora d'empreses en l'àmbit rural i que tenen un finançament de fons europeus i del Departament d'Agricultura. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fem escola

Se7opinions

Publicitat
Publicitat