Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L'Ajuntament de Tàrrega destina un nou Pla d'ocupació per a persones aturades a obres de millora d'espais públics

S'incorporen durant mig any a la brigada municipal i al Centre de Formació La Solana i treballen en la renovació de paviments a la plaça del Carme i el barri de Fàtima

brigada municipal, paviment, obres, Tàrrega
La brigada municipal s'ajuda dels plans d'ocupació per renovar el paviment de la plaça del Carme de Tàrrega. (Foto: Ajuntament de Tàrrega)
L'Ajuntament de Tàrrega desenvolupa un nou Pla d'ocupació contractant 6 persones en situació d'atur per treballar en obres de millora d'espais públics. Són contractes amb una durada de mig any i 37,5 hores laborals per setmana en el marc del programa Treball i Formació.

Es tracta d'una iniciativa impulsada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya a la qual s'ha adherit la capital de l'Urgell. Els beneficiaris són persones majors de 30 anys que han exhaurit el subsidi per desocupació i es vetlla així per la seva reinserció laboral.

La Regidoria de Serveis Municipals ha incorporat a la brigada quatre de les persones contractades. La seva tasca consisteix a renovar el paviment de la plaça del Carme, on se substitueixen rajoles malmeses, i a refer voreres al barri de Fàtima. Paral·lelament, els altres dos operaris desenvolupen tasques de suport al Centre de Formació La Solana, de titularitat municipal i dedicat a l'aprenentatge d'oficis.  
 
42 persones contractades des de l'any 2011

L'alcaldessa Rosa Maria Perelló ha manifestat que, acollint-se a aquesta iniciativa, "Tàrrega ofereix polítiques d'ocupació al mateix temps que inverteix esforços per arranjar la via pública". Tots els beneficiaris del programa Treball i Formació han realitzat també 90 hores de formació vinculada a un certificat de professionalitat. Monitors del Centre de Formació La Solana han impartit les classes dins de l'horari laboral. D'aquesta manera, els participants podran sol·licitar al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) l'acreditació corresponent al seu mòdul formatiu. Mitjançant aquests plans, el municipi de Tàrrega ha donat feina a un total de 42 persones durant els darrers cinc anys. Per desenvolupar el programa, l'Ajuntament de Tàrrega rep finançament del SOC i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, amb suport del Ministerio de Empleo y Seguridad Social i el Fons Social Europeu.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat