Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Valoren Lleida Expo Tren com el saló més important del sud d'Europa en turisme ferroviari

La fira rep al voltant de 13.000 visitants de 6 països i unes 3.000 persones visiten les màquines i els vagons del Pla de Vilanoveta

Fira Lleida, Lleida Expo Tren, Angel Ros,
L'alcalde Àngel Ros, en la cloenda de Lleida Expo Tren 2016. (Foto: Fira de Lleida)
“Lleida Expo Tren es consolida com el saló més important del Sud d’Europa en turisme ferroviari i posiciona la ciutat de Lleida en aquest sector”. Així s’ha expressat l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, en la cloenda del saló, que s’ha desenvolupat aquest cap de setmana als Pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida. Ros ha qualificat d’èxit absolut l’edició d’aquest any en que han passat per la fira al voltant de 13.000 persones i unes 3.000 per les instal·lacions del Pla de Vilanoveta.

Quant a la procedència d’aquests visitants, un 35% ha estat de les terres de Lleida i un 65%, de la resta de Catalunya, Estat espanyol i Europa. Cal destacar que enguany han visitat el saló afeccionats al món del tren de França, Suïssa, Bèlgica, Alemanya i Noruega. Raül Valls, organitzador del certamen, atribueix aquest augment de visitants estrangers a la important promoció que s’ha fet en fires d’arreu d’Europa com França, París, Itàlia o Alemanya.
 
Valls ha dit que Lleida Expo Tren està totalment consolidada i que “ara cal avançar cap a la millora en qualitat més que de la quantitat, ja que els 8.000 m2 que ocupa el saló són suficients per al volum d’expositors que reuneix. No ens tanquem a créixer una mica més, però ens importa més la qualitat de les maquetes que l’ampliació”. De cara a pròximes edicions, l’organitzador del certamen també ha apostat per internacionalitzar molt més el saló, per promocionar la fira entres els lleidatans i, sobretot, “per incidir més en el sector infantil, perquè els nens són el futur”.    
 
3.000 persones visiten les instal·lacions del Pla de Vilanoveta

Unes 3.000 persones van visitar ahir les instal·lacions del Pla de Vilanoveta, on l’Associació per a la Reconstrucció i Posta en Servei de Material Ferroviari Històric (ARMF) va programar una jornada de portes obertes. Molts dels visitans s’hi van desplaçar des de la fira en el servei especial d’autobusos que es va programar i també en vehicles propis. Allà van poder contemplar les noves unitats del Tren de la Pobla i els vagons i les locomotores conservades als tallers de l’Associació (inclosos models “de gran valor patrimonial i únics a Europa” com la Garrafeta, Garratt, Cuco, Marilyn, Yeye’s i 1.000, entre d’altres).
 
Lleida Expo Tren s’ha celebrat els dies 12 i 13 de març als pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida amb 49 expositors comercials, 35 fabricants i marques representades i 32 clubs i associacions de Catalunya, de la resta de l’Estat i de França. El recinte firal alberga enguany 1.500 m2 de maquetes. El saló està organitzat per la revista MásTren i compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Lleida.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat