Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La UdL inicia un estudi amb afectades de fibromiàlgia i síndrome de fatiga crònica

Actualment, aquestes malalties afecten uns set mil lleidatans, la majoria dels quals són dones

UdL,Palmira Rius,art,fibromiàlgia,síndrome de fatiga crònica
La professora de la Facultat d'Infermeria, Palmira Rius, avaluarà els efectes d'un programa pràctic en divuit dones a través de l'experiència artística. (Font: www.palmirarius.com)
La Universitat de Lleida (UdL) comença aquest dijous un projecte de recerca sobre l'impacte emocional que té l'experiència artística en persones amb fibromiàlgia i síndrome de fatiga crònica, unes malalties que afecten uns set mil lleidatans, especialment del col·lectiu femení. La professora de la Facultat d'Infermeria, Palmira Rius, avaluarà els efectes d'un programa pràctic en divuit dones d'entre trenta-quatre i seixanta-set anys, associades a Fibro Lleida, amb la col·laboració de la Unitat Especialitzada de Fibromiàlgia de l'Hospital Santa Maria. 


L'experiència s'inicia aquest dijous amb la conferència “L'art i la salut”, a càrrec de Palmira Rius i Lluís Rosselló. La xerrada, oberta al públic, tindrà lloc a la Facultat d'Infermeria de la UdL a partir de les 18.00 hores.

El treball Benestar i Salut a través de l'Experiència Artística se centrarà en set sessions quinzenals d'una hora i mitja en les quals s'abordaran diferents tècniques com el collage, l'aquarel·la o el tapís. Les participants també realitzaran enquestes i entrevistes per tal de copsar quin és l'efecte en el seu estat de salut. "Es tracta d'una recerca qualitativa que parteix de la idea general que l'art millora la salut, especialment pel que fa als efectes en la reducció de l'estrès i en les tensions emocionals, així com en la integració de noves vivències i experiències per millorar el benestar", ha explicat Rius. 

La recerca té per objectiu comprovar que la creativitat i l'art poden millorar la percepció, la relació i el benestar de les dones que tenen fibromiàlgia i síndrome de fatiga crònica. Les avaluacions inclouran tècniques d'observació participant i grup focal. També es faran fotografies, filmació i gravació de veu.

En aquest projecte, que s'allargarà fins al febrer de 2015, Rius compta amb la col·laboració del cap clínic de la Unitat de Fibromiàlgia i Fatiga Crònica de l'Hospital Santa Maria, el doctor Lluís Rosselló, i la gestora en gènere del Centre Dolors d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones de la UdL, Cristina Rodríguez.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat