Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Agitació pel tancament de línies de P3 a les escoles Ciutat Jardí i Joan XXIII

Els sindicats educatius i la Marea Groga han convocat una concentració dijous vinent, 17 de març, a les 17.30 hores de la tarda, a la plaça de la Paeria

alumnes, nens, escola
Imatge d'uns nens pintant un quadre. (Foto: Arxiu)
Els sindicats educatius i l’agrupació Marea Groga han convocat una concentració contra el tancament de línies de P3 a Lleida prevista pel dijous dia 17 de març a la plaça de la Paeria.

Amb el tancament de línies a les escoles Ciutat Jardí i Joan XXIII, entitats i comunitats educatives volen sortir al carrer per denunciar la situació de l’ensenyament públic. Les campanyes d’ensenyament de Comissions Obreres (CCOO) fan una crida al no tancament de línies de P3 a Lleida i asseguren que s’hauria de “reduir les ràtios” de cada línia i aprofitar la davallada de la natalitat.

Aquest dimarts el Departament d’Ensenyament va comunicar a la junta de personal docent el tancament d’una línia de P3 a les escoles de Ciutat Jardí i Joan XXIII de Lleida. Aquestes se sumen al tancament d’una escola sencera al barri del Secà amb la fusió de les escoles Terres de Ponent i Ginesta.

La CGT Lleida denuncia, però, que “la comunitat educativa no n’estava al cas” i creu “inadmissible” que la Paeria i el Departament d’Educació amaguin dades i ocultin informació a les famílies implicades.

El tancament de quatre línies a quatre centres educatius de Lleida es contradiu, però, amb l’autorització del Departament, i el vistiplau de la Paeria, perquè l’Arabell, escola de l’Opus Dei, ampliï una línia.

La Crida demana el compromís de la Paeria per evitar el tancament de línies de P3

La Crida-CUP presentarà en la propera comissió informativa de les polítiques de drets i serveis de les persones, un prec perquè la Paeria notifiqui al Departament d’Ensenyament el seu rebuig al tancament de les línies de P3 anunciades pels sindicats de la ciutat.

La Crida per Lleida demana a la Paeria un posicionament públic contra el tancament d’aquestes línies que es produeix en un moment sensible quan Lleida és, aquest 2016, ciutat coordinadora de la xarxa de ciutats educatives.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat