Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Els lleidatans podran fraccionar el pagament dels rebuts municipals amb un pla personalitzat

Es pot sol·licitar fins a l'1 de desembre i permet fraccionar fins a deu quotes sense interessos

pla personalitzat, impostos municipals, Montse Mínguez,
La tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Lleida, Montse Mínguez, durant la presentació del pla personalitzat. (Foto: ACN)
L'Ajuntament de Lleida facilitarà el pagament dels rebuts municipals als ciutadans amb la posada en marxa d'un nou pla personalitzat que permet fraccionar fins a en deu quotes i sense interessos les obligacions tributàries municipals. La periodicitat es pot triar entre el pagament en deu, cinc, dos o una única quota que es calcularà fent l'estimació de l'import anual d'acord amb les dades que tingui l'Ajuntament. La tinent d'alcalde Montse Mínguez ha explicat que l'import de la darrera quota serà la que regularitzarà l'estimació, cobrant la diferència entre l'import total dels rebuts i les quotes abonades. Les persones interessades han de fer la sol·licitud abans de l'1 de desembre de 2016, fent el tràmit on line a la carpeta ciutadana o bé presencialment a l'Oficina de Gestió i Atenció Tributària. El pla personalitzat s'aplicarà a partir del 2017.

La tinent d'alcalde i regidora de la Gestió dels Recursos Municipals, la Hisenda Municipal i les Polítiques de Transparència, Montse Mínguez, ha donat els detalls d'aquest nou pla personalitzat de pagament aquest dilluns, sense interessos ni garanties per a tributs de cobrament periòdic. Mínguez ha explicat que és un sistema especial de tributs compresos en el calendari fiscal i que es poden incloure alguns, tots o futurs i determinar-ne la periodicitat, perquè d'aquesta manera els ciutadans puguin planificar la seva gestió.

Els tributs que es poden incloure en el pla personalitzat de pagament són l'IBI –urbà, rústic, o de característiques especials–, la taxa d'escombraries, l'impost sobre vehicles de tracció mecànica, l'impost sobre activitats econòmiques, la taxa dels horts de Rufea, la taxa per a guals, la taxa per ocupació de la via pública –taules i cadires, carpes, veles i para-sols– i la taxa d'ocupació de via pública amb caixers automàtics.

Un dels requisits per demanar el pla personalitzat és no tenir deutes pendents en període executiu amb la Paeria (fora del termini voluntari de pagament). A més, la quota mínima haurà de ser de 30 euros i domiciliar el pagament de les quotes en un únic compte bancari. La regidora de Gestió dels Recursos Municipals ha assenyalat que la Paeria ha concedit el fraccionament de 2,6 milions d'euros, corresponents a 7.319 rebuts, en l'exercici de 2015.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat