Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La UdL crearà una comissió per valorar si formarà part del Consorci Sanitari

Una quarantena de representants de Marea Blanca han interromput l'inici de la reunió per demanar una sanitat 100% pública

Marea Blanca,manifest,sanitat,Consell de Govern,UdL,
Membres de Marea Blanca de Lleida llegeixen un manifest en favor de la sanitat pública al Consell de Govern de la UdL. (Foto: Ser Ràdio Lleida)
El Consell de Govern de la Universitat de Lleida (UdL) ha aprovat la creació d'una comissió delegada ad hoc per obrir un procés de diàleg i valorar la participació de la Universitat en el Consorci del Sistema Integral de Salut de Lleida. La formaran el rector, els vicerectors de Personal Acadèmic, de Política Científica i Tecnològica i de Docència, el gerent, els degans de Medicina i Infermeria, quatre professors de l'àmbit, dos membres del Personal d'Administració i Serveis (PAS), dos estudiants i un representant del Consell Social. La primera reunió està previst que tingui lloc la setmana vinent.


Abans de l’inici del Consell de Govern, però, una quarantena de representants de Marea Blanca, acompanyats de membres de la Universitat, han interromput a la sala demanant una sanitat 100% pública i manifestant el seu rebuig a la creació del Consorci, perquè suposa “la privatització del sistema sanitari”, convertint-lo en “opac, més obert a l’entrada de capital privat i menys democràtic”. Marea Blanca ha demanat als membres de la sala que votin “no” al punt 12 de l’ordre del dia argumentant que la UdL no pot ser còmplice d’aquest procés imposat per CiU. Segons el rector de la UdL, el manifest que ha llegit Marea Blanca serà inclòs en l’acta del Consell de Govern, i s’ha compromès a escoltar tots els sectors implicats.

D’altra banda, s'ha assegurat que no és cert el que s’ha dit sobre la conservació dels llocs de treball, perquè segons Marea Blanca, “des de 2010, l’Hospital Santa Maria ha perdut dos-cents llocs de treball”, i dintre de tres i quatre anys, aquesta xifra augmentarà. Marea Blanca ha convocat una manifestació el 29 de novembre com a forma de rebuig al Consorci.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat