Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Pla estratègic de les Garrigues definirà les accions a fer els propers deu anys per impulsar la comarca

Aquest dissabte s’ha presentat l’inici de redacció del pla en un acte que ha comptat amb una conferència del periodista Jaume Barberà

Jaume Barberà, Les Borges Blanques
Instant de la conferència “Som-hi!”, a càrrec de Jaume Barberà. (Foto: Com360)
La Casa de la Cultura de les Borges Blanques s’ha omplert de gom a gom en l’acte de presentació d’inici de la redacció del Pla estratègic territorial de la comarca de les Garrigues 2015-2025. El Pla definirà les estratègies i accions a fer en el territori garriguenc en els propers deu anys en l’àmbit del desenvolupament econòmic local i l’ocupació, atenent a la diversitat socioeconòmica del territori. En la seva elaboració, la participació de persones, entitats i agents, tant públics com privats, “permetrà potenciar el territori i avançar cap a la comarca que la ciutadania vol i és possible”, tal com ha assenyalat el president del Consell Comarcal, Antoni Villas, durant la seva intervenció.


Segons el calendari presentat aquest dissabte, els propers mesos tindran lloc les accions participatives i el mes de juny, es presentaran els programes prioritaris i el pla d’acció proposat. Judit Pardos i Núria Alamon, de l’empresa Raiels, coordinadora del Pla, han detallat que els programes inclouran els projectes o accions “realitzables i amb un impacte real” que cal realitzar a curt, mig i llarg termini, així com els indicadors que permetran mesurar i avaluar la consecució dels objectius específics.

Tot el procés es podrà seguir a la web que porta el nom de l’eslògan del Pla estratègic: lesgarriguesfentcami.cat. En aquest portal també es poden fer les inscripcions als tallers temàtics, anomenats Dijous Participatius, que estan oberts a tothom i que tindran lloc els dies 10, 17 i 31 de març a l’Albagés (sector primari i producció agroalimentària), Arbeca (teixit empresarial: indústria, comerç i turisme) i Juneda (salut, serveis a les persones i formació) per debatre i proposar accions.

A partir del més d’abril, tindran lloc les Sessions Inspiradores, que consistiran en taules on es presentaran experiències que poden ser replicables a les Garrigues. Finalment, s’organitzarà un taller participatiu obert a la ciutadania per tal de prioritzar accions i el mes de juny es presentarà un document final.     

En l’acte d’avui, la benvinguda institucional ha anat a càrrec de l’alcalde de les Borges Blanques i diputat provincial, Enric Mir, qui ha indicat que “estem d’enhorabona perquè el Pla estratègic ens orientarà per posar eines i elements per que permetran l’avenç econòmic de la comarca”.

A continuació, ha tingut lloc la conferència “Som-hi!”, a càrrec de Jaume Barberà, presentador i director del programa Retrats de TV3, que ha animat els garriguencs a participar activament en el procés participatiu del Pla: “Només el territori sap què pot fer les Garrigues davant del que ens ofereix el futur, què poden oferir, quins problemes solucionar”. I ha afegit: “Vagin a buscar les causes, vegin el futur i deixin de treballar individualment, ho han de fer junts: ara és el moment de les Garrigues i han d’estar orgullosos del que té la comarca”, ha reblat.

Finalment, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, ha estat l’encarregat de cloure l’acte i donar pas al vermut amb productes locals de la comarca.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat