Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L’empresa lleidatana Imartec Energia rep el Premi d’Excel·lència Energètica 2016

D’un total de 56 projectes presentats en les diferents categories, ha rebut el guardó en la modalitat d’emprenedoria i ocupació

Imartec Energia, Premi d'Excel·lència Energètica
Image de grup dels participants al Premi d'Excel·lència Energètica de la Generalitat de Catalunya. (Foto: GlobaLleida)
Aquest dijous el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va lliurar  els Premis d’Excel·lència Energètica, convocats per la Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), per reconèixer les empreses que han dut a terme projectes o actuacions remarcables en el camp de l’estalvi, l’eficiència energètica, el foment de les energies renovables i les noves tecnologies energètiques. 

D’un total de 56 projectes presentats en les diferents categories d’aquets premis, Imartec Emergia ha rebut el guardó en la modalitat  d’emprenedoria i ocupació. Aquesta companyia, especialitzada en  l’àmbit de la biomassa, ha desenvolupat un producte modular que inclou la sala de calderes i la sitja per a l’emmagatzematge de la biomassa, que es pot instal·lar en 48 hores. Aquest sistema li ha permès crear cinc llocs de treball directes i la firma actualment ja disposa de projectes nacionals i internacionals.
 
Els Premis d’Excel·lència Energètica tenen com a objectiu contribuir a difondre la cultura de l’estalvi i l’eficiència energètica i el foment de les energies renovables a Catalunya, dos dels eixos fonamentals de la política energètica de la Generalitat.
 
Sobre Imartec Energia
 
Imartec Energi,a fundada a finals del 2011 per Isidre Alferez i Marc Saló, van iniciar la seva activitat al CEEILleida i actualment estan instal·lats a l’Edifici Entrevies. La seva trajectòria empresarial situa  la seva empresa com  a candidata idònia per participar en el programa de creixement empresarial, de l’acceleradora Start-up Catalonia de la Generalitat, gestionada conjuntament amb GLOBALleida, amb el qual ha obtingut un fantàstic resultat.
 
Imartec és una empresa lleidatana, de capital privat, amb una alta especialització tecnològica i coneixement en termotècnia avançada sota les disciplines de vapor, aigua sobrecalentada, aigua calenta, oli tèrmic i aire calent; són integradors de tecnologia i està molt focalitzada en projectes d’estalvi en biomassa sota un format de “claus en mà”. Avui en dia ha implantat més de 180 equips que suposen un total 32.000 kW. Avui, després d’un llarg procés de gestació i maduresa tècnica, han elaborat un mòdul energètic, BiomBox, un gran pas endavant en solucions d'estalvi introduint la central de biomassa, no només com una sala de calderes externa, sinó també com un element decoratiu, solucionant així el principal taló d’Aquil·les de la biomassa, l’espai. Aquest mòdul energètic és ideal per a sales de calderes i espais reduïts. Avui ja disposen de més de cinquanta unitats construïdes a nivell nacional i internacional, generant un impacte socioeconòmic molt interessant al territori i fomentant l’economia circular.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat