Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Com organitzar una fira i no morir en l'intent

Elisenda Martínez, tècnica en Fires i Turisme, imparteix una lliçó magistral sobre organitzacions firals a la Universitat de Lleida

Elisenda Martínez,conferència,turisme,UdL
Elisenda Martínez, impartint la conferència. (Foto: Eva Martí)
Elisenda Martínez, tècnica en Fires i Turisme de Tremp, publicava el 2010 un llibre titulat Manual per a organitzadors firals (principiants) que es va convertir en una de les primeres publicacions d'aquestes característiques a l'Estat espanyol. Editat per Garsineu Edicions, el manual ha servit de base des d'aquell any per a una conferència que s'adreça anualment als alumnes de Turisme de la Universitat de Lleida.


Segons Elisenda Martínez, els elements bàsics que s'han de tenir en compte a l'hora d'organitzar una fira són com anomenar-la, on ubicar-la, amb quin pressupost es compta, quines són les dosis de creativitat, innovació i màrqueting que s'hi aporten, els recursos humans que es destinen, la definició d'un protocol adequat i la gestió de residus, entre d'altres. La base principal, però, passa per "tenir molt clar l'objectiu que es vol assolir amb la fira en qüestió, ja que depenent de si són professionals o multisectorials, la cosa canvia, encara que les multisectorials s'estan morint", assegura.

No mancada de vessant crítica, la tècnica en Fires i Turisme exposa que "els certàmens firals del nostre territori cada cop estan més especialitzats, però cada cop també són més repetitius, hi ha molts expositors que es repeteixen".

Ella ho té clar, la seva fira preferida és la de Salàs de Pallars, encara que, posats a somiar, li agradaria organitzar-ne una a Barcelona d'artesania, però "amb artesans autèntics, res de revenedors". Que no mori en l'intent...

Comentaris

5 -10 -20 -tots
1


 
Publicitat

Edi7orial

Fem escola

Se7opinions

Publicitat
Publicitat