Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L'alarma per mal temps fa perdre al sector turístic pirinenc entre el 30% i el 60% d'ocupació

Hotelers, turisme rural i pistes d'esquí expressen el seu malestar

Josep Troguet, Associació de Turisme Rural de l'Alt Urgell i Cerdanya
Josep Troguet, president de l'Associació de Turisme Rural de l'Alt Urgell i Cerdanya. (Foto: ACN)
El sector turístic del Pirineu perd entre un 40% i un 60% de les seves reserves pel cap de setmana per culpa de l'alarma creada per mal temps. Des del sector es referma la idea que s'ha d'informar però també s'ha de formar a la gent i que en cap cas "s'ha de crear alarma i aconsellar no sortir de casa". El president de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell, Miquel Àngel Sánchez, ha apuntat que "cada hivern patim un episodi d'aquest tipus, s'haurien de revisar els protocols d'informació, a la muntanya estem preparats per aquestes situacions de mal temps". I ha afegit que "som conscients que encertar al 100% és complicat, però l'alarma ha provocat que hi hagi hagut un 50% o més d'anul·lació de reserves". Des de tots els sectors turístics, hotelers, turisme rural i pistes d'esquí han expressat el seu malestar i demanaran que siguin més curosos a l'hora d'informar.


Sánchez ha assenyalat que "el sector hoteler de l'Alt Urgell ha patit de mitjana sobre un 30% d'anul·lació de reserves". Tot i això, "com més proper a pistes l'anul·lació ha estat més gran, ja que el nombre de reserves era major", ha remarcat. Al mateix temps, Sánchez ha demanat que "tampoc no es pot dir a la gent que no surti de casa, ja que després no passa res, i això afecta molt al nostre sector".

El president de l'Associació de Turisme Rural de l'Alt Urgell i Cerdanya, Josep Troguet, ha manifestat que "les cases compartides hem tingut entre un 30% i un 40% d'anul·lacions, mentre que a les cases senceres (ARIS) han tingut entre un 50% i un 60% d'anul·lacions i moltes han quedat totalment buides".

Troguet ha recordat que "fa dues setmanes ja ens va passar, però aquest cap de setmana ha estat molt pronunciat". I ha afegit que "els mitjans han de ser una mica més prudents i vigilar quan avisen d'aquestes tempestes tan grans i no ser tan alarmistes". El president ha demanat que "la gent pugi preparada al Pirineu, han de venir amb els equipaments necessaris per si hi ha temporal i malauradament no hi ha hagut ni temporal".

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat