Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Les estacions d’esquí celebren la nevada que els permetrà obrir fins a Setmana Santa

Al migdia les instal·lacions del Pirineu havien registrat entre uns 20 i 30 centímetres de neu nova

nevada, esquí,
Diversos esquiadors, aquest dissabte. (Foto: ACN)
Les estacions d’esquí del Pirineu català, el lleidatà i el gironí estan esperançades. El temporal d’aquest cap de setmana ja els ha deixat gruixos de neu d’entre 20 i 30 centímetres, unes xifres que veuen amb bons ulls i que, tal com assenyalen, els permetran millorar la qualitat de la neu i garantir unes bones condicions fins a Setmana Santa. Les comarques lleidatanes, Port del Comte i Tuixent-La Vansa han estat les més beneficiades per la neu, ja que fins ara no havien pogut obrir amb normalitat. La previsió és que les nevades es reactivin durant aquesta tarda de dissabte i de cara a demà.

La nevada d'aquest dissabte ha estat especialment beneficiosa per a les estacions que aquesta temporada encara no havien pogut obrir amb normalitat. És el cas del Port del Comte, el complex d'esquí alpí del Solsonès que fins ara només tenia disponible poca cosa més que la zona de debutants. El seu director, Albert Estella, ha explicat que s'han acumulat de moment entre 25-30 centímetres i les màquines han treballat durant tot el matí per poder deixar a punt les pistes. Amb aquesta nevada gairebé tota l'àrea esquiable de l'estació estarà oberta, excepte alguna pista negra per a la qual no hi ha prou base. Segons Estella, aquesta temporada "ha costat d'arrencar però al final podrem recuperar-nos una mica i esperem poder estirar fins Setmana Santa amb alguna altra nevada que pugui caure".

En el cas de les estacions d'esquí nòrdic lleidatanes, la de Tuixent-La Vansa era l'única que no havia pogut posar en marxa les instal·lacions, excepte les dues últimes setmanes per practicar raquetes de neu. Aquest dissabte han caigut entre 25 i 45 centímetres de neu nova, i això permetrà que demà diumenge els circuits ja estiguin disponibles segons ha comentat la portaveu de l'estació, Lina Sevillano.

Per a les resta de complexos, els gruixos acumulats gràcies a aquest darrer temporal suposen una garantia per arribar amb bones condicions de neu a Setmana Santa. És el cas de les estacions pallareses d'Espot i Port Ainé, que han sumat entre 20 i 30 centímetres. El seu director, Xavier Bigordà, assegura que "aquesta nevada ens ha permès millorar l'estat de les pistes i arribar amb qualitat a final de temporada".

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat