Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Diputació de Lleida activa els equips de conservació de carreteres davant de les previsions de temporal de pluja i neu

S'han afegit diversos equips i centres operatius addicionals i s'han repartit 1.500 tones de potassa arreu del territori

màquina llevaneu, Port de la Bonaigua
Una màquina llevaneu, treballant al Port de la Bonaigua. (Foto: Arxiu)
El Servei de Vies i Obres de la Diputació de Lleida ha activat en fase extraordinària el conjunt d’equips de personal i maquinària destinats a les operacions de viabilitat hivernal davant de les previsions de temporal de pluja i neu. S'han afegit diversos equips i centres operatius addicionals i s'han repartit 1.500 tones de potassa arreu del territori per al subministrament immediat dels equips de neteja de neu i prevenció de gelades.


Segons ha informat la Diputació, tots els mitjans ordinaris, així com els implementats de manera addicional, estan en aquests moments en situació d'alerta per poder ser activats tan aviat com les condicions de viabilitat a la xarxa local de carreteres ho facin necessari.
 
El conjunt de carreteres de la Diputació de Lleida es troben distribuïdes en tres zones. La zona 1 inclou les comarques del Segrià, Garrigues, Noguera, Pla d'Urgell, Segarra i Urgell i tenen un centre operatiu per a les operacions hivernals situat al Talladell. En aquest parc es troben operatius quatre camions 4x4 dotats de fulla llevaneus i contenidor de sal.
 
A més d'aquests equips ordinaris, s'han afegit en les últimes hores quatre equips addicionals formats per dos tractors amb fulla llevaneus estacionats al Vilosell; una motoanivelladora estacionada a les Borges Blanques, i una motoanivelladora estacionada a les Avellanes.
 
Pel que fa a la zona 2, que inclou les comarques de l'Alt Urgell, Cerdanya i Solsonès, el centre operatiu es troba a Solsona, on la Diputació de Lleida disposa dels equips ordinaris plenament operatius i una motoanivelladora addicional per atendre la zona sud del Solsonès.
 
En aquesta mateixa zona 2, per complementar i atendre les possibles necessitats del temporal, s'ha implementat un centre operatiu addicional a Montferrer amb un camió 4x4 i un altre a Mosoll amb un altre camió 4x4.
 
Pel que fa a la zona 3, que inclou les comarques del Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Aran i Alta Ribagorça, el centre operatiu es troba a Tremp, on la Diputació de Lleida disposa dels equips ordinaris plenament operatius i d'una motoanivelladora/camió per atendre possibles emergències.
 
Des de la corporació lleidatana es recomana circular amb molta precaució a totes les carreteres de la xarxa de la Diputació, especialment a les zones afectades per la neu.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat