Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Onze curts inauguren l'Animac reivindicant que el futur és femení

La Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya projectarà durant quatre dies 216 pel·lícules d'animació

Animac 2016, Ajuntament de Lleida,
Foto de família entre la directora de l'Animac, Carolina López, polítics de l'Ajuntament de Lleida i dones creadores. (Foto: ACN)
La vintena edició de la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya ha arrencat oficialment aquest dijous a dos quarts de nou del vespre a la Llotja de Lleida amb onze curtmetratges d'animació de joves realitzadores d'arreu. Durant aquesta sessió inaugural, que duu per títol "Future is Female!", s'han projectat alguns dels millors curts internacionals de dones animadores, com Haircut, de Virginia Mori, o Limbo Limbo Travel, de Zsuzsanna Kreif i Borbála Zetényi. El primer ha estat un de català: Camino de agua para un pez, de Mercedes Marro. I és que l'Animac celebra el seu vintè aniversari amb les dones com a protagonistes, com la realitzadora portuguesa, Regina Pessoa, convidada d'honor d'enguany i una de les autores claus de la nova animació independent, o l'animadora catalana Pepita Pardell, que rep enguany el Premi a la Trajectòria Professional. Durant els pròxims quatre dies es projectaran a Lleida 211 curts i 5 llargmetratges d'animació.

Animac, organitzat per Ajuntament de Lleida, ha inaugurat la seva vintena edició sota el títol "Future is Female!". L'acte inaugural ha anat a càrrec d'Àngel Ros, alcalde de Lleida; Montserrat Parra, regidora de Cultura de la Paeria; Carolina López, directora d'Animac, i moltes de les dones protagonistes aquests dies d'aquesta vintena edició. Entre elles, Regina Pessoa, convidada especial d'enguany; Mercedes Marro, realitzadora d'animació i directora de la productora Tomavistas; An Vrombaut, realitzadora; Yolanda Alonso, representant de Media Cartoon Europa; Morgann Favennec, distribuïdora; Chelo Loureiro, productora; Lotta Sweetliv, realitzadora; Flora Cuevas, dissenyadora de vestuari per animació, i Miriam Plettinx i Sara Boix, directores, entre d'altres.

I és que Animac ha centrat la programació d'enguany en el talent femení. La Mostra vol celebrar la presència cada cop més important de la dona en el món de l'animació i, alhora, posar de manifest els camps en els quals queda recorregut per fer per a la igualtat en l'àmbit comercial de llargmetratges, sèries de televisió o videojocs. Per aquest motiu, la convidada especial d'enguany és Regina Pessoa. La realitzadora portuguesa és una de les autores clau de la nova animació independent. Formada en l'entorn de les Belles Arts i la il·lustració, és autora de la trilogia sobre la infantesa, que inclou els premiats films A noite, Tragic Story with Happy Ending i Kali the Little Vampire, creats amb tècniques a cavall entre l'animació i el gravat. 

El públic ha gaudit aquest dijous a la nit d'una acurada selecció de curtmetratges de joves realitzadores que trenquen amb els estereotips de dona establerts i mostren la immillorable salut de l'animació internacional. La directora de l'Animac, Carolina López, ha insistit que un dels factors que ha fet possible arribar a aquests vint anys és que l'Animac ha crescut de manera ordenada. 

La ciutat acollirà del 25 al 28 de febrer quatre jornades intenses de projeccions, conferències, tallers i d'altres activitats especials que tindran lloc a les seus habituals del festival, la Llotja i CaixaForum Lleida i a l'espai Magical Media, Centre de Producció Audiovisiual, on s'hi fan tallers educatius. 

Enguany la Mostra ha rebut 700 pel·lícules de 66 països, unes 200 més que l'any anterior. Segons la organització, el llargmetratge estrella d'enguany serà l'estrena en primícia tant a Catalunya com a l'Estat de Tout en haut du monde, de Rémy Chayé (premi de l'audiència a Annecy 2015), que es podrà veure a la Llotja dissabte a les 12.30 hores i al CaixaForum diumenge a les 17.30 hores, i el documental animat de producció polonesa Magic Mountain, d'Anca Damian, que es podrà veure divendres 26 de febrer a les 20.30 hores a la Llotja de Lleida.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat