Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Trobada cordial entre PSC i C's envers el conflicte del bilingüisme

Ángeles Ribes defensa que "no vol fer de la llengua un tema de confrontació, a diferència dels partits independentistes", i que els acords amb el PSC continuaran

Ángeles Ribes, Àngel Ros, La Paeria, Ajuntament de Lleida, català
La portaveu de C's a la Paeria, Ángeles Ribes, i l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, encaixant les mans. (Foto: ACN)
La tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Lleida, Montse Parra, i la portaveu del grup municipal de Ciutadans, Ángeles Ribes, han mantingut aquest dijous la primera trobada formal per començar a posar fil a l'agulla a la revisió del Reglament per a l'Ús de la Llengua Catalana a la Paeria, que estableix l'acord que PSC i C's van subscriure pel cartipàs.

Ambdues parts han deixat clar que en cap cas volen un retrocés del català a la institució, així com poder garantir que quan un ciutadà ho demani pugui ser atès o rebre informació municipal en castellà o aranès, com ja està succeint ara, segons Parra.

En el cas dels programes de festes, Ribes ha dit que caldrà buscar la manera que permeti als ciutadans poder-hi accedir en castellà. Ha manifestat, però, que "serà uns dels punts a modificar en les pròximes edicions" i ha afegit que encara està per decidir quin serà el format. Ribes ha reiterat que "els ciutadans han de tenir el dret de consultar-lo també en castellà" i ha assegurat que "el programa d'aquest any serà en català i no ens anem a oposar a això". 

Ribes i Parra han destacat la cordialitat de la trobada i han establert un calendari de reunions per seguir parlant del tema, la pròxima de les quals serà el 6 d'abril.

"Ciutadans no pretén acabar amb el català a la Paeria"

L'equip municipal arqumenta que el que volen és "que hi hagi una igualtat i que aquella persona que rep una notificació d'ofici per part de l'administració la pugui rebre en català, castellà o aranès".
 
Ribes ha matisat que "el grup municipal de C’s no vol fer de la llengua un tema de confrontació, a diferència dels partits independentistes". Per això ha assegurat que els acords amb el PSC continuaran.
 
En aquest sentit, la portaveu de C’s ha recordat que el PSC va arribar a un acord amb Ciutadans en el cartipàs per adaptar el reglament d'usos lingüístics d'acord amb els principis de cooficialitat.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat