Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El 40% dels lleidatans disposen d'hores gratis per aparcar en zona blava

A partir del setembre l'Ajuntament assumirà directament la gestió de la zona blava, que actualment està en mans de l'empresa privada EYSA

targeta, zona blava, Hores Blaves,
Imatge d'una mà que introdueix una targeta Hores Blaves a una màquina de parquímetre a Lleida. (Foto: ACN)
Un any després que la Paeria posés en marxa la iniciativa, un 40% dels conductors de Lleida ja disposen de la targeta Hores Blaves, amb la qual poden gaudir de fins a cinquanta hores gratuïtes anuals de parquímetre si durant aquest període no són sancionats. 

En concret s'han expedit 15.743 targetes, que han suposat el consum gratis de 347.000 hores. Això significa que l'Ajuntament ha bonificat a través d'aquest servei el 10% del total d'hores de zona blava durant l'últim any. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, considera les dades molt positives i confia que es continuï incrementant el nombre d'usuaris d'un servei que té com a objectiu "incentivar la conducció sense sancions".
 
S'han consumit 347.000 hores, però en total se n'han carregat a les targetes 425.575. L'alcalde de Lleida considera significatiu que el 40% dels vehicles que en tenen dret s'hagin sumat a aquesta iniciativa en el primer any de funcionament i ha felicitat els conductors de Lleida, una gran majoria dels quals no tenen cap sanció. 

L'Ajuntament recuperarà la gestió de la zona blava a partir del setembre

D'altra banda, l'alcalde ha explicat que a partir del setembre està previst que es faci efectiu l'acord pel qual l'Ajuntament assumirà directament la gestió de la zona blava. La concessió a EYSA acaba al maig però per tal que no tingui cap cost per a la Paeria s'ha de posposar fins al setembre (l'amortització d'actius és a 31 d'agost). El PSC va pactar la mesura amb Esquerra per a l'aprovació dels pressupostos de 2016.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat