Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Seu Vella es "posarà la Gorra" contra el càncer infantil

Diumenge se celebrarà la festa solidària “Posa’t la Gorra!” en solidaritat amb els nens que pateixen càncer infantil i que tindrà l'esport com a eix principal

càncer infantil, gorra, Afanoc
Imatge d'una de les gorres que es van dur en la darrera edició del "Posa't la Gorra" a la Seu Vella de Lleida. (Foto: Arxiu)
L’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya, Afanoc, celebra la tercera edició de la campanya “Posa’t la Gorra!”, una festa solidària que se celebrarà aquest diumenge 28 de febrer al turó de la Seu Vella de Lleida. L’eix central de la festa serà l’esport.

Cada any es detecten 300 nous casos de càncer infantil en què el 20% d’aquests infants no aconsegueixen superar la malaltia i perden la vida. Per aquest motiu, Afanoc, Associació destinada a pal·liar els possibles trastorns que envolten al càncer infanti, organitza un any més la campanya “Posa’t la Gorra!”, iniciada l’any 2001 per sensibilitzar la ciutadania.

Dos escenaris, vint tallers i esportistes coneguts com el motociclista Àlex Màrquez, la campiona de patinatge Mònica Gimeno i la triatleta Eva Ledesma dinamitzaran i faran gaudir nens i nenes de Lleida amb motiu de la tercera festa "Posa’t la Gorra", la festa solidària amb els nens que pateixen càncer.

Al llarg d’aquests tres anys, l’Associació ha aconseguit convertir aquesta festa en una campanya referent gràcies al suport social que reben any rere any. Amb aquesta campanya, realitzada en diverses localitats de Catalunya, s’han recaptat més recursos per poder tirar endavant els projectes i programes previstos per l’Associació per tal de garantir la seva sostenibilitat en el futur. A Lleida enguany serà la tercera i esperen repetir les xifres de 35.000 euros recaptats i més de 6.000 participants, que hauran de comprar i dur la gorra, dissenyada per Roser Capdevila, per poder accedir a la festa.

En aquesta edició, Afanoc també ha volgut apropar-se a les escoles i per això ha creat Xucli esport, una activitat dirigida a les escoles que consisteix a fer un punt de llibre i amb les quals es farà una tria per muntar una exposició, reservant la resta per repartir entre aquelles persones que assisteixin a la festa.

Enguany les activitats, que iniciaran a les deu del matí i finalitzaran a les dues del migdia, tindran un caràcter merament esportiu. Se n’han previst una vintena, que estaran repartides pel recinte monumental de la Seu Vella, a més de dos escenaris amb espectacles. Al central, dins del temple hi haurà diferents actuacions i un grup de nens amb la malaltia faran la lectura del manifest, mentre que el de la Canonja estarà dedicat als més menuts, amb màgia i contacontes. Conduiran aquests espais com a presentadores la triatleta Eva Ledesma i la patinadora artística Mònica Gimeno.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat