Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El valor dels actius de l'EMU es devaluen en 16 milions d'euros

ERC-Avancem creu que la nova taxació denota l’errada d'estratègia inversora de la Paeria, perquè les reserves passen de 29,8 milions a 1,3 milions

Montse Mínguez, Empresa Municipal d'Urbansime
La primera tinent alcalde Montse Mínguez, amb els consellers de l'EMU. (Foto: Ajuntament de Lleida)
El consell d’administració de l’Empresa Municipal d’Urbanisme ha informat sobre els resultats de la nova taxació dels actius, que reflecteixen una baixada en el valor d’alguns actius de 28,5 milions d’euros i una revalorització dels solars de 12,3 milions; dades que mostren una depreciació de més de 16 milions d’euros a la immobilitat de sòl industrial i rústic que es valoraven en 20 milions.

Segons ha informat aquest migdia la primera tinent d’alcalde i presidenta de la firma, Montse Mínguez, l’EMU mostra avui una devaluació de 28,5 milions d’euros d’alguns dels seus actius a causa de la conjuntura immobiliària actual. En aquest sentit, la portaveu ha argumentat que l’Empresa Municipal d'Urbanisme disposa d’una reserva pel valor de 29,9 milions d’euros per absorbir aquestes depreciacions i garantir així l’estabilitat dels habitatges socials. Destaca que “l’EMU demostra una bona gestió i podrà continuar facilitant a les famílies l’accés a un habitatge digne” i assegura que mantenen la viabilitat financera.

No obstant això, el grup municipal d’ERC-Avancem creu que aquesta nova taxació denota l’errada d'estratègia inversora de la Paeria, ja que els resultats “demostren una mala política inversora” de l’equip de govern anterior. Així mateix, el portaveu d’ERC-Avancem, Josep Maria Baiget, afirma que “el govern municipal va cometre una errada estratègica adquirint en excés el sòl industrial, ja que l’actual taxació posa sobre la taula una depreciació de més de 16 milions d’euros que, primerament, es va valorar de forma sobredimensionada en 20 milions”.

Baiget ha destacat que amb aquestes xifres “les reserves financeres de l’EMU passaran de 29,8 milions a 1,3 milions i que posen sobre la taula l’erràtica del PSC” i, alhora, dificulten les polítiques urgents d'habitatge de caràcter social.

Cal recordar que en l’aprovació dels pressupostos per a 2016 l’equip de govern només va comptar amb el suport de Ciutadans pel que fa referència a l’Empresa Municipal d’Urbanisme, amb les abstencions de CiU i PP i els vots en contra dels grups d’ERC, Comú i Crida-CUP. Tanmateix, l’EMU tenia valorats els seus actius en 84,5 milions d’euros, d’acord amb les dades fetes publiques per Mínguez, i amb la nova taxació, i conseqüent devaluació, es rebaixen a 68,3 milions d’euros.

L'EMU actualment té 250 pisos propis a la ciutat de Lleida, un 26'8% dels quals es destinen a atendre situacions d'emergència socials, assignats a través de la taula d'emergència i previ a l'informe dels serveis socials. Al voltant de 300 persones resideixen ja en un d'aquests habitatges i 2.000 més resideixen en algun dels 500 habitatges socials municipals de Lleida.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat