Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Paeria adquireix onze pisos a un banc per destinar-los a lloguer social per a famílies amb fills

Actualment hi ha unes 2.000 persones a Lleida que viuen en habitatges socials gestionats per l'Ajuntament

Àngel Ros, Montse Mínguez, Guillermo Hervera, habitatge social
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, amb la tinent d'alcalde Montse Mínguez, al balcó d'un pis de la Mariola que l'Ajuntament ha comprat a un banc per destinar-lo a habitatge social. (Foto: Ajuntament de Lleida)
La Paeria ha comprat a Ibercaja 11 pisos ubicats als barris de la Mariola, el Secà de Sant Pere, Balàfia i la Bordeta per destinar-los a lloguer social per a famílies amb fills. Ho ha fet per un preu mitjà de 15.000 euros, que representen un 50% del cost real de mercat i els llogaran per entre 50 i 90 euros en funció de la situació econòmica de cada família. L'alcalde Àngel Ros ha explicat que aquest ''lot'' que han adquirit ara se suma als 500 pisos de que disposa l'Ajuntament per destinar a lloguer social i que l'objectiu és aconseguir-ne, ja sigui a través de lloguer, cessió o compra a bancs, uns 200 més per tenir-ne un estoc de 700. Actualment, unes 2.000 persones viuen a Lleida en habitatges socials gestionats per l'Ajuntament.


Ros ha visitat aquest dijous un d'aquests pisos comprats a Ibercaja situat al carrer Indíbil i Mandoni, al barri de la Mariola, on s'hi estaven fent els darrers retocs de pintura i neteja per tal que una família amb fills hi pugui entrar a viure d'immediat. En aquesta operació que ha dut a terme la Paeria amb la compra d'11 pisos s'hi inclou la realització, per part de l'entitat bancària, de petites reformes al pis, en cas que sigui necessari, amb un cost de fins a 2.000 euros.
 
L'alcalde de Lleida ha explicat que tant des de la Paeria com de l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU) es compraran més pisos per tal d'incrementar en uns 200 l'estoc de 500 de que disposa l'Ajuntament per destinar a habitatge social. L'adquisició es farà a bancs o ''propietaris institucionals''. Segons Ros, l'EMU és el ''primer agent d'habitatge social de Lleida'' i aquesta és la ''reconversió real'' d'aquest ens. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat