Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Tàrrega identifica amb codis QR una vintena d'espais emblemàtics del parc de Sant Eloi

L'objectiu és que el visitant pugui obtenir informació al mòbil amb un sistema que a més permet variar els continguts de l'enllaç sense inhabilitar el codi

Jaume Solé, codi QR, Sant Eloi, Tàrrega
El fotògraf targarí Jaume Solé, enfocant un codi QR del parc de Sant Eloi de Tàrrega. (Foto: ACN)
El parc de Sant Eloi, la principal zona verda urbana de Tàrrega, ha incorporat des d'aquesta setmana una xarxa de codis QR en 22 espais d'interès com monuments, places, fonts, l'ermita i d'altres atractius de la serra. Mitjançant aquesta tècnica, i fent ús del mòbil o la tauleta, els visitants obtindran informació instantània sobre aquests elements i la seva història. Només cal disposar de qualsevol aplicació gratuïta de captura de codis QR. L'impulsor és el fotògraf Jaume Solé, que a través de l'empresa targarina Dispromèdia ha utilitzat un nou sistema que permet variar els continguts de l'enllaç sense inhabilitar el codi.


Els codis QR han estat elaborats per Josep Castellana, mestre de forja targarí, i la iniciativa en general s'ha dut a terme amb el vistiplau de l'Associació d'Amics de l'Arbre, entitat gestora del parc municipal, i l'Ajuntament de Tàrrega.
 
Els codis s'han fet en uns suports metàl·lics perennes i enllacen els dispositius mòbils amb els continguts allotjats en una plataforma QRView. Aquest nou sistema, creat per Dispormèdia, permet actualitzar la informació al web sense que variï l'enllaç, evitant així que el codi QR quedi inhabilitat. El parc de Sant Eloi és tot un emblema a Tàrrega i amb aquesta incorporació aposta per les noves tecnologies a l'hora de divulgar el seu patrimoni entre els visitants. Els 22 codis QR instal·lats suposen la primera fase del projecte, el qual continuarà properament fins assolir la cinquantena d'espais senyalitzats. Val a dir que el sistema QRView també es va desenvolupar anteriorment en làpides del cementiri de Tàrrega.
 
Tot plegat suposa un nou al·licient que enriqueix la visita al parc de Sant Eloi, espai públic municipal amb més de cent anys d'història i que alberga una gran riquesa natural i monumental. A més d'acollir una setantena de varietats d'arbres, la serra també exhibeix i preserva nombroses restes arquitectòniques d'antigues construccions rurals de la comarca. Tanmateix, s'hi han erigit monuments, places i fonts en record d'efemèrides i persones que han deixat empremta en la història local. És per això que es considera el parc de Sant Eloi com un ''museu a l'aire lliure''.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fem escola

Se7opinions

Publicitat
Publicitat