Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El 27è Premi Pica d'Estats rep 247 reportatges, el millor registre de la història del guardó periodístic

El jurat s'ha reunit aquest dissabte a la Diputació de Lleida per deliberar

Premi Pica d'Estats,
Imatge de grup dels membres del jurat del Premi Pica d'Estats al saló de Plens de la Diputació de Lleida. (Foto: ACN)
El 27è Premi Pica d'Estats de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet ha rebut la xifra rècord de 247 reportatges inscrits al concurs. És, per tant, el millor registre de la història del guardó periodístic organitzat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. La segona millor inscripció va ser l'any 2000 amb 217 obres presentades amb motiu de la declaració del conjunt del romànic de la Vall de Boí com a Patrimoni de la Humanitat. El jurat s'ha reunit aquest dissabte per deliberar, però la relació de guanyadors es farà pública més endavant.

Segons han informat els organitzadors, dels 247 reportatges presentats al certamen, 176 corresponen a treballs d'àmbit estatal, 31 a treballs d'àmbit internacional i 40 a mitjans locals. Cal destacar també que 55 reportatges es presenten a més d'una categoria, ja sigui de fotografia o Internet, amb la qual cosa el nombre de treballs inscrits s'eleva a 302.

El Premi Pica d'Estats, amb 8 categories i una dotació econòmica de 38.000 euros, destina una dotació de 5.000 euros a cadascuna de les modalitats següents: premsa escrita d'informació general, premsa especialitzada en viatges i turisme, ràdio, televisió, premsa internacional (al millor treball publicat o emès a l'estranger), reportatge fotogràfic i mitjans de comunicació local de les terres de Lleida. El guardó destinat a Internet i portals informatius multimèdia té una dotació econòmica de 3.000 euros.

El jurat el formen reconeguts professionals del món de la comunicació. La presidenta és Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya. En formen part com a vocals Santi Costa, director de redacció del diari Segre; Josep Cuní, director del programa 8 al dia de 8TV; Lluís Foix, periodista i analista polític de La Vanguardia; Antonio Franco, assessor a la presidència del Grupo Zeta; Rafa Gimena, president a la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Eduard Navarro, director general de Cadena Pirenaica de Ràdio i Televisió; Mariano Palacín, president de la Federació Espanyola de Periodistes i Escriptors de Turisme; Josep Ramon Ribé, director del diari La Mañana; Mònica Terribas, directora d'Els Matins de Catalunya Ràdio i, actuant com a secretari, el director del Patronat de Turisme, Juli Alegre.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat