Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Comú denuncia que la Paeria ha "inflat" les previsions d'ingressos per venda de solars en 27 milions d'euros

Qualifica els fets de "manipulació comptable" i asseguren que els números no s'ajusten a la realitat

Comu de Lleida, Sergi Talamonte, Carlos González,
Imatge d'arxiu dels regidors del Comú de Lleida a la Paeria, Sergi Talamonte i Carlos González. (Foto: ACN)
El grup municipal del Comú de Lleida ha denunciat aquest dijous que l'Ajuntament de Lleida ha "inflat" les previsions d'ingressos per venda de solars en 27.477.589 euros entre els anys 2009 i 2015, segons es desprèn de les dades que publica el Tribunal de Comptes. Així, dels 29.756.242 euros que la Paeria preveia ingressar en aquest concepte en els set darrers anys només en va acabar ingressant 2.278.651. Per tal d'exemplificar-ho, des del Comú expliquen que el 2015 l'Ajuntament de Lleida no va ingressar "ni un sol euro" dels 3.727.000 euros pressupostats. "Malgrat això, el 2016 -lluny de rectificar- l'equip de govern va doblar la previsió pressupostària situant-la per sobre dels 6 milions d'euros", segons recorda l'agrupació d'electors.

Pel regidor del Comú de Lleida, Carlos González, "el fet de lligar inversions a venda de solars de manera sobredimensionada ha impedit la realització de determinades inversions necessàries". En aquest sentit, ha dit que, si la Paeria "fa els comptes posant ingressos del tot irreals, ens veiem abocats a obtenir ingressos d'altres partides per fer les inversions necessàries".

L'agrupació d'electors qualifica aquesta manera de fer de l'equip de govern de "manipulació comptable per treure pit amb números ficticis, del tot desajustats de la realitat", la qual cosa "demostra no només una deficient gestió del diner públic, sinó que desvirtua el caràcter inicial de les inversions programades en el pressupost". 

El Comú considera "inadmissible" que sobre una previsió de 30 milions d'euros en venda de solars "tot just s'hagi superat els 2 milions d'ingressos reals". Per això, el grup municipal reclama a l'equip de govern del PSC "seriositat i rigor" i "una reflexió", que el Comú també fa extensiva a C's i ERC-Avancem, formacions que van donar suport als darrers pressupostos. Així mateix, des del Comú proposen que els pròxims pressupostos municipals "es facin amb responsabilitat, ajustant la previsió d'ingressos per venda de solars a la realitat".

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat