Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Un altre vedell mort a la granja de la família Pifarré

Demanen una resposta urgent per part de la Paeria per garantir els protocols de sanitat animal i perquè la granja no es converteixi en un cementiri de cadàvers

vedell mort, Ramaderia Pifarré,
Imatge del vedell mort aquest matí a Ramaderia Pifarré. (Foto: Ramaderia Pifarré)
La situació de bloqueig de Ramaderia Pifarré ha ocupat un nou escenari amb la constatació que l’espai que ocupen dues de les tanques instal·lades per la família Plaza estan fora de la seva propietat. La situació s’ha agreujat aquest dimecres 10 de febrer al matí amb la quarta mort d’un dels vedells de la granja.

La nova veïna va presentar ahir una denúncia a la Paeria perquè analitzi la situació i dugui a terme les actuacions pertinents per restablir la normalitat. Les escriptures de propietat són una prova irrefutable sobre la titularitat del terreny que ha estat ocupat sense consentiment i tallant un pas centenari que la veïna reconeix obertament i que reclama que es respecti.

La situació s’ha agreujat aquest dimecres 10 de febrer al matí amb la quarta mort d’un dels vedells de la granja Pifarré. La situació de setge que dura des de fa cinc mesos fa que no es pugui retirar el cadàver amb normalitat i, per això, la família Pifarré reclama una solució ferma des d’alcaldia. Demanen una resposta que garanteixi els protocols de sanitat animal perquè la Ramaderia Pifarré no es converteixi en un "cementiri de cadàvers".

El passat 1 de febrer, en l’audiència on l’alcalde va recollir les 1634 signatures de suport a Ramaderia Pifarré, hi va haver una reunió posterior amb la família. En aquesta, on hi havia els cinc membres de la família Pifarré, el tinent alcalde Fèlix Larrossa i l’alcalde, Àngel Ros, hi va haver el compromís per part de la Paeria d’actuar com a mediadora en qualsevol situació d’urgència a la granja. L'alcalde es va comprometre amb la família Pifarré que, si era el cas, parlaria directament amb l'alcalde de Barbens, José Luis Plaza, per intentar buscar una solució. Arribada a aquesta nova situació, la família Pifarré demana que l’alcalde de Barbens deixi passar el camió de recollida de cadàvers de manera provisional i puntual. Aquest matí l’advocat de la família Pifarré ja ha enviat un comunicat als veïns.

En cas que la mediació no sigui possible, la família demana una actualització conjunta del DARP i la Paeria per poder retirar el cadàver de la seva explotació ramadera com marca la legislació sanitària actual.

Aquest nou episodi fatídic s’uneix a les anteriors morts, la davallada productiva de la granja, la dificultat per abastir de pinso i gasoil a l’explotació agrària, la pèrdua de la collita de panís i les difícils condicions laborals de tota la família ramadera.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat